001- Uithoorn

Eerste Skateclinic voor jeugd IJsclub Nooitgedacht


Geplaatst op: 5 september 2011

Zaterdag 3 september was de start van de eerste van de drie skateclinics van IJsclub Nooitgedacht. Op de skeelerbaan in Baambrugge meldde zich circa 25 kinderen uit Mijdrecht Wilnis en Vinkeveen om kennis te maken met deze sport of ter voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen. De omstandigheden waren perfect; droog en zonnig. Eigenlijk een paar graden te warm, maar met de afgelopen zomermaanden in ons achterhoofd, was dit helemaal niet erg.

Er werd gestart met het rijden van een aantal rondjes. Zo kon er goed gekeken worden op welk niveau de kinderen met de skatelessen konden instappen. De groepsindeling werd ook op deze wijze gevormd. Op een afgezet stukje asfalt werden vervolgens oefeningen gedaan zoals recht op de skates staan, slalommen en op één been skaten. Dit werd afgewisseld met het rijden van één of meer rondjes. Halverwege de skateclinic was het tijd om de dorst te lessen en ven bij te komen. Daarna nog een paar oefeningen, met aan het eind een afsluitend spel.
De skeelerbaan in Baambrugge is 212 meter. Weliswaar kleiner dan een ‘gewone' baan, maar veel
overzichtelijker. Voor de kinderen is dit ideaal, omdat een rondje daarmee niet zo lang is. Voor de begeleiders en de ouders is dit perfect om de verrichtingen van hun kinderen te kunnen volgen. Voor de kleinere kinderen, die nog te jong zijn om te skaten, was het naastgelegen speelparkje perfect om zich ook te vermaken.

De komende twee zaterdagen (10 en 17 september) worden er ook nog clinics gegeven. Dit is van 16:00 uur tot 17:00 uur, in Baambrugge. Enthousiast geworden? Schrijf je dan in via jeugdcoordinator@ijsclubnooitgedacht.nl of door te bellen naar 0297-282156. Wil je eerst meer informatie over de clinics? Kijk dan op www.ijsclubnooitgedacht.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste Skateclinic voor jeugd IJsclub Nooitgedacht

Zaterdag 3 september was de start van de eerste van de drie skateclinics van IJsclub Nooitgedacht. Op de skeelerbaan in Baambrugge meldde zich circa 25 kinderen uit Mijdrecht Wilnis en Vinkeveen om kennis te maken met deze sport of ter voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen. De omstandigheden waren perfect; droog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: