Pupillenweek bij De Vinken


Geplaatst op: 5 september 2011

Als afsluiting van de vakantieperiode organiseerde korfbalvereniging De Vinken dit jaar weer haar pupillenwelpenweek. Op de vrijdagavond, direct voor de week waren er 29 aanmeldingen, tevens waren er tien juniorenleden als leiding beschikbaar. De trainingen waren geschreven en de middagspelen voorbereid. Redenen genoeg om deze leuke spel week door te laten gaan.
Maandagmorgen ging men dan ook fris, maar niet fruitig in verband met eventuele wespen, van start. Aan de warming-up deden 31 kinderen mee. Daarna werd er traditiegetrouw in drie groepen getraind. De oudste pupillen, de jongste pupillen en de welpen trainden drie keer drie kwartier met tussen door de nodige rustpauzes met limonade en een koekje. Maandagmiddag speelden de kinderen enthousiast ganzenbord en levend memorie.

Sponge Bob
Dinsdagmorgen was het aantal kinderen door een stevige mond tot mond reclame aangegroeid tot 35. Na de trainingen en de boterhammen was het tijd voor de speurtocht met Sponge Bob en zijn vriendjes. Dat was goed kijken maar vooral goed opletten. Zeker voor de oudste kinderen, want die kregen een extra opdracht. Zij mochten met behulp van Sponge Bob onderweg alle hondenpoep die zij tegenkwamen omtoveren tot krabburgers. Fantastisch!!
Woensdag begon zoals iedere derde dag op de pupillenweek met allemaal vermoeide gezichtjes.

Vermoeide kinderen (inmiddels 37), maar ook vermoeide leiding. Het trainen bleek erg inspannend. Gelukkig kwam er die ochtend een buitje regen. Maar tijd voor uitrusten gaf dit niet, want de leiding begon spontaan allerlei commando's uit te delen zoals hol- bol, (wiebelende) cheeseburger en tosti. De kenners snappen het al, er werd spontaan gepingeld. Het derde trainingsblok was daarna niet meer nodig. De jonge, maar erg creatieve en lieve leiding besloot tot een gemeenschappelijke activiteit; moordenaartje en daarna zakdoekje leggen.

Politieschool
Na de lunch was het tijd voor de politieschool. Er werd getest of de pupillen en welpen goede agenten konden worden. Onderweg moesten ze kaartlezen, opdrachten maken, rennen en zich verstoppen. Ze moesten goed uitkijken dat ze niet gezien werden door de hoofdagent, die was verkleed als boef. Vooral de welpjes vonden dit toch wel erg spannend. Zij hadden het geluk dat onze boef niet zo heel bekend is in Westerheul. Hij had moeite met alle steegjes, bruggetjes en vooral paaltjes. De kinderen zijn daarom door hem niet betrapt en gevonden, dus waren alle kinderen geslaagd voor de test. De beloning: een ijsje.
Het donderdagmorgenprogramma begon iets later. Het gras werd gemaaid, waardoor de korfbalpalen nog niet opgezet konden worden. De oudste pupillen deden een schotcircuit (diplomaschieten) en de andere groepen gingen gezellig trainen en spelletjes doen.

Na de lunch (broodje knakworst) kregen de kinderen een stoomcursus, zodat de rest van de leiding een spelcircuit kon uitzetten. Het wemelde die middag van de Disney figuren op het korfbalveld.

De deelnemers konden koekhappen, ballon trappen, stoep krijten, snoep happen, sjoelen en nog veel meer. Het was erg leuk en heel relaxed. Om half 4 werden de kinderen weer opgehaald, maar zij mochten niet eerder naar huis dan dat ze een demonstratie pingelen hadden gegeven.
Al met al weer vier fantastische dagen, mede dankzij de zeer enthousiaste leidinggroep.

Seizoenstart
Inmiddels is de korfbaljeugd van De Vinken weer begonnen met het nieuwe seizoen. De welpjes in de leeftijd van vijf jaar trainen op zaterdagmorgen van 9.00 tot 10.00 uur. De pupillen, van 6 tot 10 jaar trainen op maandag- en woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur. De Vinken heeft zich in de afgelopen jaren onderscheiden als een uitstekende, gezellige jeugdvereniging. Kinderen, die het leuk vinden zijn van harte welkom. Lijkt het jou ook leuk om te korfballen, kom dan gerust eens kijken op een training.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Pupillenweek bij De Vinken

Als afsluiting van de vakantieperiode organiseerde korfbalvereniging De Vinken dit jaar weer haar pupillenwelpenweek. Op de vrijdagavond, direct voor de week waren er 29 aanmeldingen, tevens waren er tien juniorenleden als leiding beschikbaar. De trainingen waren geschreven en de middagspelen voorbereid. Redenen genoeg om deze leuke spel week door te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: