Gemeente opent Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire

Gemeente opent Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire


Geplaatst op: 25 november 2020

De afgelopen jaren zijn er ouders in de problemen gekomen, omdat de Belastingdienst ten onrechte de kinderopvangtoeslag stopzette en terugvorderde. Daarom heeft de gemeente Aalsmeer nu een Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire opgericht. Het steunpunt biedt een helpende hand aan gedupeerde ouders om zo de gevolgen van de affaire te beperken.

Het is mogelijk dat gedupeerde ouders recht hebben op een regeling die valt binnen de zogenoemde hersteloperatie kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Voor wie in de problemen is geraakt is de regeling van de Belastingdienst wellicht niet altijd voldoende en is het lastig om de regeling aan te vragen. Daarnaast kunnen er ook problemen ontstaan zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Om deze mogelijke problemen voor te zijn is de gemeente gestart met een Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire (Steunpunt KOT). 

Een team van gespecialiseerde mensen staat klaar om deze inwoners te helpen. Omdat deze mensen niet bekend zijn bij de gemeente start de gemeente binnenkort met een campagne gericht aan ouders, kinderopvangcentra, scholen en gastouderbemiddelingsbureaus en organisaties die hulp verlenen bij een laag inkomen om zo gedupeerden te bereiken. 

Aanmelden bij Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire

Het meldpunt is opgericht voor de duur van 1 jaar. Na dit jaar wordt gekeken of er een noodzaak is het meldpunt voort te zetten. Gedupeerden kunnen zich melden bij het Meldpunt Kinderopvangtoeslagaffaire via 0297-38 75 75 of per mail via: aalsmeer.nl/kinderopvangtoeslagaffaire

 


Laatst bewerkt op: 25 november 2020 12:11

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente opent Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire

De afgelopen jaren zijn er ouders in de problemen gekomen, omdat de Belastingdienst ten onrechte de kinderopvangtoeslag stopzette en terugvorderde. Daarom heeft de gemeente Aalsmeer nu een Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire opgericht. Het steunpunt biedt een helpende hand aan gedupeerde ouders om zo de gevolgen van de affaire te beperken. Het is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: