001 -Family
Tegenwindmolens.nl vanwege groot succes verlengd

Tegenwindmolens.nl vanwege groot succes verlengd


Geplaatst op: 29 november 2020

Een maand geleden heeft Ronde Venen Belang de website tegenwindmolens.nl gelanceerd. Deze actie is tot nu toe een groot succes! Bijna 1000 inwoners hebben hun digitale handtekening achter gelaten en willen net als Ronde Venen Belang samen een vuist maken tegen windmolens in onze mooie gemeente. Vanwege het enorme succes heeft Ronde Venen Belang besloten om de website langer in de lucht te houden. Ken je mensen uit je eigen omgeving die wonen in De Ronde Venen die dit nog niet hebben getekend?  Wijs hen dan op het initiatief www.tegenwindmolens.nl en laat ze inschrijven. Ronde Venen Belang sluit eind dit jaar de inschrijving.  

Veel te groot en te massaal

In heel Nederland schieten de megalomane windturbines als paddenstoelen uit de grond. Dit vooruitzicht vormt een bedreiging voor het cultuurlandschap en de mooie natuur. Fractievoorzitter van Ronde Venen Belang Maarten van der Greft: “Ze steken uit tot ver boven de horizon en leiden de aandacht af van alles wat zo mooi is aan onze mooie Groene Hart gemeente. Wat we daarnaast niet moeten vergeten is dat elke geplaatste windmolen woningbouw voor onze inwoners in de toekomst uitsluit.”

Windmolens zijn niet het antwoord

Ronde Venen Belang vindt het volstrekt onacceptabel dat de gezondheid van onze inwoners op het spel wordt gezet om de energietransitie te realiseren. Van der Greft: “Windmolens veroorzaken lawaai, horizonvervuiling, slagschaduw en beïnvloeden de gezondheid. Maar dat is niet het enige. Van de Europese rechter moeten de milieueffecten nader worden onderzocht. Kortom: Windmolens zijn een slecht idee, omdat ze ook niet passen in ons karakteristieke cultuurlandschap in het Groene Hart. Windmolens van meer dan 200 hoog meter zijn vanaf 10-tallen kilometers zichtbaar. 

Alternatieven voor windmolens beschikbaar

Van der Greft: “Geen windmolens en toch in 2040 energie neutraal. Dat kan! Er zijn voldoende alternatieven voorhanden. Als je energie neutraal wil zijn en de CO2-uitstoot terug wil dringen, dan is het beter om in te zetten op alternatieven zoals windmolens op zee, zoveel als mogelijk zonnepanelen op daken, of kleinschalige zonnevelden waarvan de inwoner financieel meeprofiteert. Daarnaast moet men volop inzetten op het verder onderzoeken en toepassen van CO2-vrije energievormen, zoals bijvoorbeeld moderne en veilige kernenergie en aardwarmte voor verwarming en opwekking stroom.”

Praat mee op online bijeenkomst van de gemeente 7 december

Op 7 december presenteert de gemeente de uitkomsten van de Zon en Wind kaart aan inwoners en belangenvertegenwoordigers. Dit gebeurt tijdens een online bijeenkomst. Bij de gemeente mochten inwoners alleen maar meepraten of je zonnevelden en/of windmolens wil. Er is blijkbaar geen mogelijkheid voor discussie over nut en noodzaak. Ronde Venen Belang wil iedereen die zich voor de actie tegenwindmolens.nl heeft aangemeld daarom oproepen om zich voor deze online bijeenkomst aan te melden. Dit kan via www.derondevenen.nl/zonenwind. In het aanmeldformulier kunnen inwoners vragen stellen waarop ze graag antwoord willen hebben. Stel daar vooral uw kritische vragen! 

Hoe nu verder? Zet handtekening tegen windmolens

Ronde Venen Belang roept iedereen op die geen windmolens in de Ronde Venen wil op om op www.tegenwindmolens.nl online zijn of haar handtekening achter te laten.

Van der Greft: “Wij weten zeker dat veel inwoners het met ons eens zijn. In het voorjaar van 2021 komt het raadsvoorstel zon en wind en de zoekgebieden eerst in een politieke commissie en daarna in een raadsvergadering. Dan kan Ronde Venen Belang met de digitale handtekeningen in de hand, ondersteund door deze inwoners een vuist maken tegen windmolens in onze gemeente. Daarnaast zou het  heel erg fijn zijn als tegenstanders van windmolens tijdens deze vergaderingen ook willen inspreken.”


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tegenwindmolens.nl vanwege groot succes verlengd

Een maand geleden heeft Ronde Venen Belang de website tegenwindmolens.nl gelanceerd. Deze actie is tot nu toe een groot succes! Bijna 1000 inwoners hebben hun digitale handtekening achter gelaten en willen net als Ronde Venen Belang samen een vuist maken tegen windmolens in onze mooie gemeente. Vanwege het enorme succes heeft Ronde … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: