001 - Tuimarkt
Lever uw Douwe Egberts punten in voor koffie voor onze Voedselbank

Lever uw Douwe Egberts punten in voor koffie voor onze Voedselbank


Geplaatst op: 30 november 2020

De Lionsclubs zijn na het grote succes van voorgaande jaren landelijk weer de kerstactie ‘Koffie voor de Voedselbanken” gestart in samenwerking met Douwe Egberts. Ook de Voedselbanken worden hard getroffen door het corona virus. Naast de uitval van vrijwilligers en de logistieke aanpassingen stijgt het aantal mensen dat een beroep moet doen op de Voedselbank fors. De verwachting is dat deze groei zich zeker zal voortzetten in het komende jaar. De behoefte aan levensmiddelen wordt om die reden alleen maar groter.

De laatste actie vorig jaar december leverde maar liefst 134.000 pakken koffie op voor de voedselbanken. Ook in onze gemeente was massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Lionsclubs om de DE punten te doneren aan onze lokale Voedselbank De Ronde Venen. In totaal zijn maar liefst 500.000 punten binnengehaald, goed voor 1.816 pakken koffie! Hiermee kon onze Voedselbank 120 gezinnen voor ruim een half jaar van koffie voorzien.

Landelijk maar toch lokaal

Dit jaar willen de Lionsclubs van Mijdrecht Wilnis, Vinkeveen Waverveen en Abcoude Baambrugge weer hun steentje bijdragen om onze eigen Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen. Ook in onze gemeente zien honderden personen zich door de omstandigheden genoodzaakt om ondersteuning te zoeken bij onze voedselbank. Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers.

De door u ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank De Ronde Venen.

Dubbele actie: lever ook uw oud & vreemd geld in!

Het inzamelen van de koffiepunten wordt gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan De Lionsclub zal het geld omwisselen voor euro’s. Voor iedere 15 euro kan in de derde wereld een arme blinde gratis aan staar worden geopereerd, waarna zij weer normaal kunnen zien, werken en leven!

Inzameling gedurende de hele maand december

Uw DE waardepunten, bij voorkeur geteld, en uw oud & vreemd geld kunt u vanaf 1 december t/m eind december inleveren in acht nemende RIVM richtlijnen op de volgende adressen. In Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree, SMC De Bron en De Groentehal. In Mijdrecht:: Boni, Hema, Hoogvliet en Dress for Less Fashion. In Wilnis: Jumbo en Van Soest Stoffen. 

De Lionsclub Abcoude-Baambrugge zal de waardepunten inzamelen op de verkooplocaties van de jaarlijkse erwtensoepactie op 16 januari.

 


Laatst bewerkt op: 30 november 2020 11:37

Bron: #DeRondeVenen -

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lever uw Douwe Egberts punten in voor koffie voor onze Voedselbank

De Lionsclubs zijn na het grote succes van voorgaande jaren landelijk weer de kerstactie ‘Koffie voor de Voedselbanken” gestart in samenwerking met Douwe Egberts. Ook de Voedselbanken worden hard getroffen door het corona virus. Naast de uitval van vrijwilligers en de logistieke aanpassingen stijgt het aantal mensen dat een beroep … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: