001 - Escaperoom aglemeen
Nieuw op Radio Aalsmeer ‘De Dansbare Donderdag’

Nieuw op Radio Aalsmeer ‘De Dansbare Donderdag’


Geplaatst op: 1 december 2020

Donderdagavond 3 december debuteert 'De Dansbare Donderdag' op Radio Aalsmeer. Een twee uur durend dansfeest op je radio. Dance classics, soul, disco, funk, R&B, oude dansplaten en nieuwe dance tracks. Het best dansbare hits uit heden en verleden. Ook de minder bekende nummers die je niet vaak (meer) hoort of misschien wel nooit eerder gehoord hebt. Met rond 20.30 uur 'De Dance Drie' (drie dansbare platen met 'dance' in de titel). Verder dat uur 'Het Hollandse Hit Dansje' (een Nederlandstalige dansplaat, ze bestaan). Rond 21.30 uur 'Sweet, Soft & Lazy' (drie slow dance tracks achter elkaar). Later dat uur nog het 'Reggae Rustpunt' (een dansbare reggae plaat). Kortom, twee uur het lekkerste uit 50 jaar dansmuziek met Meindert van der Zwaard. 'De Dansbare Donderdag' wordt de komende weken uitgezonden op donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur op Radio Aalsmeer.

Rouwbeleiding bij ‘Echt Esther’

Donderdag 3 december om 19.00 uur spreekt Esther Sparnaaij Eveline Witte in haar programma ‘Echt Esther’. Zij merkte dat er nog weinig begrip en bewustzijn is voor rouw, door verschillende verliezen die ze zelf mee maakte. Veel mensen denken bij rouw aan verlies door een overlijden, maar het hoort ook bij verlies van relatie, werk, gezondheid, toekomstperspectief etc. Daar mag echt verandering in komen en dat is wat Eveline drijft. Daarom maakte zij na haar 40e de switch van de plantensector naar de rouwbegeleiding.

'Mark en Eric Show' luidt het weekend in

Aanstaande vrijdag 4 december begint je weekend om 20.00 uur met de ‘Mark en Eric Show’ tijdens hun maandelijkse radioshow op Radio Aalsmeer. Al maanden weet het team de inwoners van Aalsmeer kostelijk te vermaken tijdens deze coronaperiode. Een periode met veel onzekerheden, maar wel met de zekerheid van het gevoel van een avond uit, live via de radio en tv! Vrijdag staan Mark, Eric en Kees weer voor je klaar om jouw weekend in te luiden. De mannen nemen de maand door en bekijken of er nog iets te beleven valt. Geen laatste werkdag dit jaar, wat moet je dan? Kom tijdens de show live op de radio met een lieve boodschap of een verzoekje, door te mailen naar markeneric@radioaalsmeer.nl of via de social media pagina op Instagram (@markeneric). 

'Sem op Zaterdag' zorgt voor een surprise-ochtend 

Zaterdagochtend 5 december besteedt Sem van Hest tussen 10.00 en 12.00 uur onder andere aandacht aan Sinterklaas. Een surprise-ochtend met wellicht ook nog contact met het muzikale Pietenhuis. Een opmaat naar een hopelijk toch gezellige pakjesavond in deze coronatijd.  

Ronald Stolwijk te gast bij ‘Door de Mangel’

Op de laatste dag van november ontving talkshow ‘Door de Mangel’ voor het eerst sinds vier weken weer een live gast in de studio. De 305e gast in het wekelijkse radioprogramma was Fleur Looy-Dietz. Zoals iedere week werd de bloemiste het hemd van het lijf gevraagd. En dat leverde ook deze keer weer een interessant gesprek op. Na eerst in de zorg gewerkt te hebben, is zij sinds september begonnen met een bloemenkar. Op verschillende plekken verkoopt zij drie keer per week haar bloemen. Geen wonder dat het voorwerp dat zij meenam een prachtig boeket was. Daarnaast is zij ook creatief met taart, muurschilderingen en kleding. Vandaar dat de drie kernwoorden die zij zichzelf toedicht dan ook naast creatief, chaotisch en vrolijk zijn. Maandag 7 december om 19.00 uur schuift de veelzijdige Kudelstaarter Ronald Stolwijk achter de microfoon om ‘gemangeld’ te worden. Hij is onder andere actief bij Carnavalsvereniging De Pretpeurders, de scouting, doet aan sloeproeien en werkt voor een internationaal softwarebedrijf. Een druk bezet man. Heb je een vraag voor hem? Mail deze dan naar studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.

Beethovenjaar bij ‘Intermezzo’

Intermezzo staat op maandagavond 7 december weer in het teken van het Beethoven Jaar. Een bijzonder strijkkwartet laat Sem horen door Beethoven gecomponeerd in 1799 met duidelijk nog de invloed van Mozart hoorbaar. Beethoven wilde graag les van Mozart. Dat is uiteindelijk niet gelukt, maar wel is de invloed van Mozart merkbaar in zijn werken. Naast Beethoven's werken daarom ook composities van Mozart, zowel kamermuziek als orkestrale uitvoeringen te horen tussen 21.00 en 23.00 uur. 

‘Young Ones’ over eetstoornissen

Woensdag 9 december om 19.00 uur een bijzondere uitzending van ‘Young Ones’ omdat deze helemaal in het teken staat van eetstoornissen. De onlangs overleden Nikita van 20 jaar had een eetstoornis en staat in deze uitzending centraal. Ze wilde heel graag jonge mensen uitleggen hoe het is om een eetstoornis te hebben om te voorkomen dat er meer jongeren hetzelfde lot zouden moeten ondergaan. Nikita zal in deze uitzending ‘een stem’ krijgen via haar ouders en vriendin die zelf ook ervaring heeft met anorexia.


Laatst bewerkt op: 1 december 2020 18:33

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuw op Radio Aalsmeer ‘De Dansbare Donderdag’

Donderdagavond 3 december debuteert 'De Dansbare Donderdag' op Radio Aalsmeer. Een twee uur durend dansfeest op je radio. Dance classics, soul, disco, funk, R&B, oude dansplaten en nieuwe dance tracks. Het best dansbare hits uit heden en verleden. Ook de minder bekende nummers die je niet vaak (meer) hoort of … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: