001 - Tuimarkt
Gemeente Uithoorn in actie tegen geweld tegen vrouwen

Gemeente Uithoorn in actie tegen geweld tegen vrouwen


Geplaatst op: 1 december 2020

Gemeente Uithoorn en de soroptimistenclub Uithoorn/De Ronde Venen steunen de internationale campagne Orange the World van de United Nations. Beide zeggen ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Om  hiervoor extra aandacht te vragen is tot en met 10 december de vlaggenmast bij het gemeentehuis oranje verlicht. Het aansteken van de verlichting is maandag gedaan door wethouder Ria Zijlstra samen met Lucie Hofman van de soroptimistenclub.

Nog steeds veel vrouwen, ook in Nederland, krijgen in hun leven te maken met een vorm van geweld. Ook heerst er een taboe rondom dit onderwerp. Bekend is dat vrouwen of meisjes die te maken krijgen met geweld, dit vaak voor zich houden. De overgrote meerderheid blijft dus uit beeld en krijgt geen hulp. Wethouder Zijlstra: ,,En dat is natuurlijk niet wat we willen. Slachtoffers moeten dit melden om de hulp te krijgen die nodig is. Indien nodig, zelfs anoniem.”

Hulp nodig?

Bij een acuut dreigende situatie kan 112 worden gebeld. Slachtoffers en getuigen van huiselijk geweld kunnen het advies- en meldpunt Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland dag en nacht bellen op (0800) 2000. Een hulpverlener biedt een luisterend oor en kan advies geven of professionele hulp helpen zoeken. Het centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland (CSG) biedt een plek waar slachtoffers van aanranding of verkrachting alle hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben. Ook het CSG is 24/7 bereikbaar via het telefoonnummer (0800) 0188.

Soroptimisten

De soroptimistenclub Uithoorn/De Ronde Venen zet zich in voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen (meisjes) op regionaal, landelijk en internationaal niveau.

soroptimist.nl/nl/uithoorn-de- ronde-venen.


Laatst bewerkt op: 1 december 2020 18:35

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Uithoorn in actie tegen geweld tegen vrouwen

Gemeente Uithoorn en de soroptimistenclub Uithoorn/De Ronde Venen steunen de internationale campagne Orange the World van de United Nations. Beide zeggen ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Om  hiervoor extra aandacht te vragen is tot en met 10 december de vlaggenmast bij het gemeentehuis oranje verlicht. Het aansteken van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: