001 -Family
Gemeente laat resultaten Zon en Wind kaart zien

Gemeente laat resultaten Zon en Wind kaart zien


Geplaatst op: 5 december 2020

Ruim 1500 inwoners hebben via de Zon en Wind kaart aangegeven welke gebieden zij geschikt vinden voor zonnevelden en windmolens. De gemeente presenteert de resultaten van de digitale kaart op www.derondevenen.nl/resultaten. Alle ingevulde kaarten samen vormen 'vlekkenkaarten’. Op die 'vlekkenkaarten’ is te zien welke gebieden veel inwoners aanwijzen als geschikte gebieden voor zonnevelden en windmolens. En welke gebieden inwoners ongeschikt vinden. Op 7 december houdt de gemeente een online bijeenkomst om de resultaten toe te lichten. Aanmelden kan via www.derondevenen.nl/zonenwind. 


Een klimaatneutrale gemeente De Ronde Venen in 2040 

“Elke generatie heeft haar eigen uitdagingen. De onze is het veranderende klimaat. Het voorkomen van klimaatverandering is een taak van ons allemaal. Ook die van De Ronde Venen.” Aldus wethouder Kiki Hagen (Duurzaamheid). “In 2016 heeft de gemeenteraad het college de opdracht gegeven om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Als wethouder Duurzaamheid sta ik dus voor een mooie, maar ook lastige opdracht. Ik snap de worsteling. We willen ons steentje bijdragen, maar wonen in een prachtige groene hart gemeente met mooie diverse landschappen. Uiteindelijk is het maken van keuzes noodzakelijk. Dat doen we het liefste samen met u.” 


Resultaten Zon en Wind kaart geeft een algemeen beeld van de meningen van inwoners

Van 21 september tot 12 oktober hebben ruim 1500 inwoners de Zon en Wind kaart ingevuld. Op deze kaart hebben zij aangegeven welke gebieden geschikt of ongeschikt zijn voor zonnevelden en windmolens. Dit geeft een algemeen beeld van de meningen van inwoners. Alle resultaten van de Zon en Wind kaart zijn te vinden op www.derondevenen.nl/resultaten.


Zonnevelden zien inwoners het liefst langs infrastructuur

In de Zon en Wind kaart geven inwoners aan dat zij mogelijkheden zien voor zonnevelden langs infrastructuur. Maar ook aan de grenzen van de gemeente zien inwoners kansen voor zonnevelden. En bij het bedrijventerrein Mijdrecht, in polders, dichtbij de kernen en langs het Amsterdam-Rijnkanaal.

 


Laatst bewerkt op: 5 december 2020 09:13

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente laat resultaten Zon en Wind kaart zien

Ruim 1500 inwoners hebben via de Zon en Wind kaart aangegeven welke gebieden zij geschikt vinden voor zonnevelden en windmolens. De gemeente presenteert de resultaten van de digitale kaart op www.derondevenen.nl/resultaten. Alle ingevulde kaarten samen vormen 'vlekkenkaarten’. Op die 'vlekkenkaarten’ is te zien welke gebieden veel inwoners aanwijzen als … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: