001 - Tuimarkt
Nieuwe flitscamera op N201 beboet appende automobilisten

Nieuwe flitscamera op N201 beboet appende automobilisten


Geplaatst op: 5 december 2020

Het Openbaar Ministerie heeft een flitscamera langs de N201 bij Amstelhoek geplaatst. De camera beboet appende automobilisten. Het systeem is net nieuw in Nederland, uniek in Europa en al actief in de Amstelhoek. 

De politie heeft sinds kort twee nieuwe slimme flitscamera's. Eerst waren de apparaten nog in testfase, maar sinds 16 november wordt er ook daadwerkelijk beboet. De nieuwe camera maakt foto’s van elke passant, waarbij te zien is of de bestuurder zijn mobiele telefoon wel of niet vasthoudt. Omdat er schuin naar beneden wordt gefotografeerd, is het gezicht van de bestuurder niet in beeld. Het kenteken wel en op de foto is duidelijk en scherp te zien of iemand achter het stuur een mobiel apparaat vasthoudt. Alleen die foto’s waarbij het systeem vermoedt dat er een telefoon wordt vastgehouden, worden doorgestuurd naar het CJIB. Bij het CJIB voert een BOA de definitieve beoordeling uit. Hierna wordt een verkeersboete op kenteken verstuurd.

Een van die mobiele camera's staat de komende periode op de N201 bij Amstelhoek. Dat laat een woorvoerder van het Openbaar Ministerie weten. Alle automobilisten die richting Uithoorn rijden worden vastgelegd. Ben je aan het appen, bellen of heb je gewoon je mobiele telefoon, tablet of navigatiesysteem in je hand? Dan kan je een boete van 240,- euro thuis verwachten.

 Laatst bewerkt op: 5 december 2020 18:59

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe flitscamera op N201 beboet appende automobilisten

Het Openbaar Ministerie heeft een flitscamera langs de N201 bij Amstelhoek geplaatst. De camera beboet appende automobilisten. Het systeem is net nieuw in Nederland, uniek in Europa en al actief in de Amstelhoek.  De politie heeft sinds kort twee nieuwe slimme flitscamera's. Eerst waren de apparaten nog in testfase, maar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: