001 -Family
Senioren weer sportief actief

Senioren weer sportief actief


Geplaatst op: 6 december 2020

Een groot aantal groepen van Senior Sportief Actief is weer begonnen! Zoals de vrijdagmorgengroep van docent Jos Kooijman, waar 18 senioren enthousiast naar Sporthal De Phoenix kwamen. Ze zijn allemaal tevreden over hoe het coronaproof geregeld is. 

Eerst de handen ontsmetten, dan gaan in de hal de schoenen uit, en vervolgens gaan ze onder begeleiding naar de sportzaal. Die is verdeeld in grote vakken voor steeds vier mensen die daarin voldoende afstand kunnen houden. Er liggen vier plastic zakjes als plaatsaanwijzer, daarin zit het ontsmette spankoord voor de arm- en beenoefeningen. En overal staat de handgel klaar.

Dan begint een normale les. Na de warming up neemt ieder zijn spankoord en wordt er stevig geoefend. Deze groep doet ook altijd flink wat buikspieroefeningen, op een ontsmet matje met je eigen handdoek erop. De laatste ronde is in tweetallen: in één vak spelen 2 mensen badminton met ook alweer ontsmette spullen en de andere twee gaan oefenen in basketbal. Dan wordt er gewisseld, nieuwe rackets en een ontsmette bal, en de deelnemers hebben er duidelijk plezier in om zo lang mogelijk de shuttle in de lucht te houden en zoveel mogelijk te scoren. “Het voelt weer goed, zo intensief te oefenen”, zegt een van de deelnemers, “Fijn dat het weer kan!”. Ook Jos Kooijman is blij dat er weer lessen zijn: “Senioren bewegen veel, fietsen en wandelen, maar je spieren gericht oefenen, dat blijft ook heel belangrijk, dat kun je eigenlijk niet missen.”

Wilt u ook fit en soepel blijven, kom dan ook bij Senior Sportief Actief. Kijk eens op www.seniorsportiefactief.nl naar de mogelijkheden of bel 06 21 918 353 om een gratis proefles af te spreken, u bent van harte welkom!


Laatst bewerkt op: 6 december 2020 18:09

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Senioren weer sportief actief

Een groot aantal groepen van Senior Sportief Actief is weer begonnen! Zoals de vrijdagmorgengroep van docent Jos Kooijman, waar 18 senioren enthousiast naar Sporthal De Phoenix kwamen. Ze zijn allemaal tevreden over hoe het coronaproof geregeld is.  Eerst de handen ontsmetten, dan gaan in de hal de schoenen uit, en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: