001 - Escaperoom aglemeen
Scania Uithoorn 100ste deelnemer Veen en Amstelland On Stage

Scania Uithoorn 100ste deelnemer Veen en Amstelland On Stage


Geplaatst op: 7 december 2020

De aanmeldingen voor de derde editie van Veen en Amstelland On Stage stromen binnen. Juist in deze onzekere coronatijd voelen bedrijven de noodzaak om vmbo-leerlingen te vertellen over hun beroep en hen te ondersteunen in hun beroepskeuze. De honderdste deelnemer werd verrast met een taart: Scania Uithoorn nam hem dankbaar aan. “Laat de stagiaires maar komen!”, reageerde Sander van der Meer enthousiast. 

Sander van der Meer van Scania Uithoorn zat vroeger zelf op Vakcollege Thamen. “Wij vinden het leuk om leerlingen kennis te laten maken met de beroepen die ze bij ons uit kunnen oefenen’’, vertelt hij. “Onze stagiaires kwamen de laatste jaren van heinde en verre. Het zou leuk zijn als we gevonden worden door leerlingen uit de regio. Bij ons kun je meelopen en onderzoeken of dit werk iets voor je is. De leerlingen van nu zijn de medewerkers van de toekomst. Daarom doen wij mee aan Veen en Amstelland On Stage.’’  

Beroepenfeest en Doe Dag

Tijdens het Beroepenfeest op 8 april 2021 krijgen meer dan tweehonderd beroepsbeoefenaren de kans om zich te presenteren aan bijna duizend vmbo-leerlingen van het VeenLanden College, Vakcollege Thamen, Praktijkschool Uithoorn, Panta Rhei en Wellant Westplas. In korte kennismakingsgesprekken kunnen de leerlingen vragen stellen en vertellen de beroepsbeoefenaren over hun werkdag. Klikt het? Dan worden afspraken gemaakt voor de Doe Dag op 22 april, waarop de leerlingen een ochtend of een middag een actief bezoek brengen aan het bedrijf. Wellicht ontstaat hier wel een leuke klik met een toekomstige stagiair. 

Coronaproof

Het team van Veen en Amstelland On Stage hoopt van harte dat op 8 april de fysieke ontmoeting tussen bedrijven en leerlingen weer mogelijk is. Ondertussen werkt zij hard aan een coronaproof versie. Het Beroepenfeest wordt hoe dan ook een feestje: in de sporthal óf digitaal. Het wordt een dag waarop leerlingen hun toekomstdromen kunnen delen. Vergeet niet dat zij al veel hebben moeten inleveren. Praktijkervaringen en contacten met het bedrijfsleven zijn tot nu toe veelal  afgelast. Vmbo-leerlingen zijn onze toekomstige collega’s en werknemers en hebben hulp bij hun (levens)loopbaan juist nu hard nodig. Doe mee: hun keuzeproces gaat tenslotte gewoon door.  

Aanmelden

Veen en Amstelland On Stage zoekt nog meer beroepsbeoefenaren zoals bijvoorbeeld architecten, kappers, advocaten, ondernemers, tandartsen en fysiotherapeuten. Voor de duidelijkheid: deze groep jongeren zoekt (nog) geen baan, maar wil graag meer weten over uw beroep. Iedereen die een mooi beroep heeft, kan zich aanmelden via www.veenenamstellandonstage.nl. Want, wie kan beter dan u: de professional zelf, de volgende generatie vakmensen vertellen over hun beroep? Meer informatie? Stuur een mail naar projectleider Karin Wateler: mail@veenenamstellandonstage.nl


Laatst bewerkt op: 7 december 2020 12:21

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Scania Uithoorn 100ste deelnemer Veen en Amstelland On Stage

De aanmeldingen voor de derde editie van Veen en Amstelland On Stage stromen binnen. Juist in deze onzekere coronatijd voelen bedrijven de noodzaak om vmbo-leerlingen te vertellen over hun beroep en hen te ondersteunen in hun beroepskeuze. De honderdste deelnemer werd verrast met een taart: Scania Uithoorn nam hem dankbaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: