001 - Escaperoom aglemeen
Gemeente: Foutieve tarieven in brief; omruilen restafvalcontainers nog niet mogelijk

Gemeente: Foutieve tarieven in brief; omruilen restafvalcontainers nog niet mogelijk


Geplaatst op: 8 december 2020

Dinsdag hebben duizendend inwoners van De Ronde Venen een brief ontvangen over de maatregelen om het afval te scheiden in 2021. De gemeente laat dinsdagavond weten dat er een foutje is ingeslopen.

“De tarieven in de brief zijn helaas niet juist.” schrijft de gemeente in een persbericht. Inwoners werden in de brief geïnformeerd over het nieuwe afvalbeleid. Zo worden de restafvalcontainers driewekelijks geleegd in plaats van tweewekelijks. De dag waarop het restafval wordt opgehaald blijft wel hetzelfde.

Inwoners werden daarnaast gewezen op het omruilen van de afvalcontainer. “Voor inwoners die hun afval goed scheiden is een kleine container vaak voldoende. Ook als deze minder vaak geleegd wordt.” schrijft de gemeente. Ze adviseren de huidige 240 liter container te wisselen voor een 140 liter afvalbak. “Dan betaalt u natuurlijk ook minder kosten.” is in het vervolg van de brief te lezen.

Dinsdagavond is de gemeente al blij verrast met alle aanvragen voor het omruilen van de containers. “Fijn dat zo veel mensen hun afval goed willen gaan scheiden. Maar laten we in 2021 eerst wennen aan de nieuwe ophaalfrequentie van het restafval. Als u dan ervaart dat u voldoende capaciteit heeft, kunt u de container omruilen voor een kleinere.” is te lezen op de website.

Ook schrijft de gemeente dat de tarieven in de brief helaas niet juist zijn. Begin 2021 staan de juiste tarieven op de website van de gemeente.


Laatst bewerkt op: 8 december 2020 21:07

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente: Foutieve tarieven in brief; omruilen restafvalcontainers nog niet mogelijk

Dinsdag hebben duizendend inwoners van De Ronde Venen een brief ontvangen over de maatregelen om het afval te scheiden in 2021. De gemeente laat dinsdagavond weten dat er een foutje is ingeslopen. “De tarieven in de brief zijn helaas niet juist.” schrijft de gemeente in een persbericht. Inwoners werden in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: