001 - Escaperoom aglemeen
Syntus opent de voordeuren van hun bussen weer voor reizigers

Syntus opent de voordeuren van hun bussen weer voor reizigers


Geplaatst op: 11 december 2020

Dankzij het gebruik van kuchschermen bij de chauffeurscabine kunnen reizigers van Syntus Utrecht en U-OV vanaf 14 december weer instappen via de voordeur. Daarmee wordt in de provincie Utrecht weer een stap gezet om gebruik te maken van het OV zoals in de gebruikelijke situatie, voordat corona zijn intrede had gedaan.

Een beter alternatief
Afgelopen periode deed TNO, via OV-NL, namens de gezamenlijke vervoersbedrijven onderzoek naar het effect van kuchschermen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het plaatsen van kuchschermen bij buschauffeurs, in combinatie met het openen van alle deuren bij het halteren, de kans op blootstelling aan mogelijke virusdeeltjes nog verder verkleint. Om die reden worden alle bussen en trams in Nederland de komende periode uitgerust met kuchschermen.

Met PIN betalen
Doordat de voordeuren open gaan, kunnen reizigers vanaf 14 december weer met PIN betalen bij de chauffeur. Tijdens deze coronaperiode kon men als vervanger van de PIN, bij Syntus Utrecht via een QR-code in de bus een buskaartje kopen. Hiermee betaalden sommige reizigers tijdelijk minder voor hun reis, doordat deze tijdelijke buskaartjes op basis van tijd i.p.v. zones werden verkocht. Nu pinnen vanaf 14 december weer mogelijk is, vervalt de mogelijkheid om via de QR-code een buskaartje te kopen. Reizigers kunnen de prijs van hun kaartje dat ze willen pinnen zien op syntusutrecht.nl/ovreiskaart.

Nieuwe maatregelen
Wel zijn er enkele nieuwe maatregelen getroffen. De afgelopen weken is Keolis Nederland, het moederbedrijf van Syntus Utrecht, bezig geweest om de bussen op deze nieuwe situatie in te richten. De kettinkjes, die de chauffeurscabines de afgelopen maanden afschermden van de reizigers, zijn verwijderd. In verband met het houden van voldoende afstand tijdens de reis tussen chauffeur en reizigers kan de eerste rij stoelen, direct achter de chauffeur, nog niet worden gebruikt door reizigers. In de bus wordt, net zoals voorheen, zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer toegepast: reizigers kunnen via de voordeur instappen en stappen via de achterdeur(en) weer uit. Daarnaast opent de chauffeur bij het aandoen van een halte alle deuren. Dit ten behoeve van het bevorderen van de toevoer van frisse lucht in de bus. Het dragen van een niet-medisch mondkapje in het openbaar vervoer, op stations en bij bushaltes, is verplicht voor reizigers van 13 jaar of ouder.

Persoonlijk contact
Jeroen Suurmond, directeur Commercie en corona coördinator bij Keolis Nederland zegt over het weer openen van de voordeuren: “We zijn blij dat het plaatsen van de kuchschermen bij onze chauffeurs, in combinatie met het weer openen van alle deuren in de bus, de kans op blootstelling aan mogelijke virusdeeltjes verder verkleint. Dit komt zowel onze klanten als onze chauffeurs ten goede. Daarnaast verbetert het contact tussen onze klanten en chauffeurs. Het persoonlijke contact is iets wat onze chauffeurs de afgelopen maanden hebben gemist. We zijn als vervoerder dan ook blij dat we klanten vanaf maandag weer persoonlijk voor in onze bussen welkom kunnen heten.”


Laatst bewerkt op: 11 december 2020 00:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Syntus opent de voordeuren van hun bussen weer voor reizigers

Dankzij het gebruik van kuchschermen bij de chauffeurscabine kunnen reizigers van Syntus Utrecht en U-OV vanaf 14 december weer instappen via de voordeur. Daarmee wordt in de provincie Utrecht weer een stap gezet om gebruik te maken van het OV zoals in de gebruikelijke situatie, voordat corona zijn intrede had … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: