001 - De Baat
Vleermuizen zitten brandweer Wilnis in de weg

Vleermuizen zitten brandweer Wilnis in de weg


Geplaatst op: 11 december 2020

Een grote renovatie aan de brandweerkazerne van Wilnis is flink vertraagd. Dat komt door vleermuizen die in het pand zitten.

De brandweerkazerne van Wilnis moet verbouwd worden omdat het meer aan de eisen van deze tijd voldoet. De verbouwing zou bijna van start gaan, maar vleermuizen gooien roet in het eten. De beschermde dieren houden hun winterslaap in de kazerne, iets waar de brandweervrijwilligers niet blij mee zijn.

Op Facebook wordt wethouder Rein Kroon aangemoedigd de vleermuizen te vangen. ''Als je nou ook even de vleermuizen vangt bij de brandweerkazerne, kunnen wij ook weer verder met verbouwen en volgens de arbo regels uitrukken'' is te lezen in een reactie op een bericht van de wethouder. Die laat vervolgens weten dat de verbouwing er zeker gaat komen. Hij geeft aan dat zoogdieren alleen nog even gevangen moeten worden of er een alternatief moet zijn.

Het vangen van de vleermuizen is nu geen optie. De beestje houden een winterslaap en vliegen niet uit. Het ophangen van speciale kastjes is dan ook geen optie. Het ziet er nu naar uit dat de verbouwing nog even op zich moet laten wachten en dat vraagt geduld bij de brandweervrijwilligers.


Laatst bewerkt op: 11 december 2020 15:40

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vleermuizen zitten brandweer Wilnis in de weg

Een grote renovatie aan de brandweerkazerne van Wilnis is flink vertraagd. Dat komt door vleermuizen die in het pand zitten. De brandweerkazerne van Wilnis moet verbouwd worden omdat het meer aan de eisen van deze tijd voldoet. De verbouwing zou bijna van start gaan, maar vleermuizen gooien roet in het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: