HandjeHelpen
Informatiespreekuur over collectieve zorgverzekering

Informatiespreekuur over collectieve zorgverzekering


Geplaatst op: 11 december 2020

De gemeente Uithoorn biedt voor inwoners met een minimum inkomen een collectieve zorgverzekering aan van Zorg en Zekerheid. Voor wie nog geen collectieve verzekering heeft, meer informatie wil en/of overweegt om over te stappen, organiseert de gemeente  een digitaal spreekuur via Zorg en Zekerheid. 

Een digitale afspraak inplannen kan nog tot 20 december. Dit kan tussen 13.00 uur en 17.00 uur via: https://spreekuur.gezondverzekerd.nl/Zorg-en-Zekerheid.

Financieel café

Er bestaat ook een mogelijkheid om via het financieel café in Uithoorn een afspraak in te plannen. In ieder geval iedere dinsdag tussen 9 uur en 11 uur. Aanmelden voor een afspraak bij het financieel café gaat via het infopunt nummer: 0297-303044. Graag vermelden dat het om een afspraak gaat voor de gemeentepolis van de gemeente Uithoorn.

Inwoners met een inkomen tot 125 procent van de bijstandsnorm kunnen deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering (de gemeentepolis). Het pakket van de collectieve zorgverzekering is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. Zorg en Zekerheid geeft een korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. 

Kinderen gratis meeverzekerd

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis mee worden verzekerd. Er is een keus tussen AV Gemeente Standaard en AV Gemeente Top. Bij AV Gemeente Top is het eigen risico meeverzekerd. Bij  AV Gemeente Standaard is het eigen risico niet meeverzekerd. 

Ter voorbereiding is het goed om van te voren te bekijken welke kosten er het eerste jaar aankomen om te bepalen welk pakket het meest van toepassing is. Op www.gezondverzekerd.nl/uithoorn is terug te vinden welke vergoedingen in de pakketten zijn opgenomen.

Het Sociaal Loket van de gemeente kan antwoord geven wie in aanmerking komt voor deelname aan de collectieve verzekering. Het Sociaal Loket is bereikbaar via 0297 513 111 op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Voor inhoudelijke vragen over de collectieve verzekering kan gebeld worden met Zorg en Zekerheid via telefoonnummer (071) 5 825 550.

 


Laatst bewerkt op: 11 december 2020 16:41

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Informatiespreekuur over collectieve zorgverzekering

De gemeente Uithoorn biedt voor inwoners met een minimum inkomen een collectieve zorgverzekering aan van Zorg en Zekerheid. Voor wie nog geen collectieve verzekering heeft, meer informatie wil en/of overweegt om over te stappen, organiseert de gemeente  een digitaal spreekuur via Zorg en Zekerheid.  Een digitale afspraak inplannen kan nog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: