001 - Escaperoom aglemeen
Resultaat collecte Diabetes Fonds af. Uithoorn / De Kwakel en Amstelhoek 2020

Resultaat collecte Diabetes Fonds af. Uithoorn / De Kwakel en Amstelhoek 2020


Geplaatst op: 13 december 2020

Het was al half oktober toen onze Regioleidster een bericht ontving van het hoofdkantoor dat de veiligheidsraad regio Amsterdam / Amstelland door verder toenemende  coronaproblematiek het collecteren met de zojuist verspreide collectebussen moest staken. Een terechte beslissing met nogal wat gevolgen. Collectanten werden ineens huis-aan-huis folderverspreiders. 

Als gevolg van het digitaal collecteren is de geschatte opbrengst in Uithoorn minder dan voorgaande jaren. Wij verwachten dat dit slechts 55% zal zijn van het bedrag dat in 2019 via de collectebus is gedoneerd en komt, geschat, overeen met een bedrag van € 3.080. Ook hebben patiënten en collectanten persoonlijke digitale collectebussen aangemaakt en daarmee ook een bijdrage geleverd!

Daarnaast hebben maar liefst 25 middenstanders en bedrijven ons maatschappelijk  gesteund met een donatie van totaal € 1012,- Het gaat te ver om hen in dit bericht individueel te noemen, maar u kunt de logo’s van de deelnemende bedrijven terugvinden op onze FB pagina Diabetes Fonds afd. Uithoorn, De Kwakel en Amstelhoek. 

Al met al is er naar schatting een totaalbedrag in onze regio bijeengebracht van ca. € 4.500 en daar mogen we trots en dankbaar voor zijn in deze bijzondere tijd. 

Met o.a. de jaarlijkse collecte-opbrengst kan het Diabetes Fonds als specialist in wetenschappelijke kennis en voorlichting zich inzetten voor betere behandelingen via onderzoek en betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. Dat dit  zinvol is, blijkt wel uit het feit dat er voor Corona in zeer korte tijd (door wetenschappers over de hele wereld) in record tijd, verschillende werkende medicijnen op de markt konden worden gebracht. Met veel geld en samenwerking kan er -voor bijvoorbeeld diabetes- ook grote resultaten behaald worden. 

Het steunt onze afdeling om jaarlijks toch weer een beroep op u te mogen doen want samen kunnen we ook Diabetes overwinnen. En juist in tijden van pandemieën en epidemieën blijk weer hoe kwetsbaar mensen zijn met o.a. diabetes!

Mocht u de mogelijkheid om een gift te doen hebben gemist, dan kan dat alsnog op rekeningnummer / IBAN: NL58 INGB 0000 0057 66 t.n.v. Diabetes Fonds Amersfoort.

 


Laatst bewerkt op: 13 december 2020 20:59

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Resultaat collecte Diabetes Fonds af. Uithoorn / De Kwakel en Amstelhoek 2020

Het was al half oktober toen onze Regioleidster een bericht ontving van het hoofdkantoor dat de veiligheidsraad regio Amsterdam / Amstelland door verder toenemende  coronaproblematiek het collecteren met de zojuist verspreide collectebussen moest staken. Een terechte beslissing met nogal wat gevolgen. Collectanten werden ineens huis-aan-huis folderverspreiders.  Als gevolg van het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: