HandjeHelpen
Kerstgroetjes, terugblikken en lichtpuntjes op Radio Aalsmeer

Kerstgroetjes, terugblikken en lichtpuntjes op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 15 december 2020

De coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor een aantal programma’s van Radio Aalsmeer waar normaal gesproken gasten bij aanwezig zijn. In de radiostudio zijn maximaal twee personen toegestaan en daarom zullen sommige programma’s niet live uitzenden, maar herhalingen inplannen, zoals ‘Door de Mangel’ en ‘Echt Esther’. Bij een aantal programma’s wordt skype ingezet als medium om interviews te houden, zoals ‘Young Ones’ en ‘DownTown Radio’. Maar de lokale radio- en tv-zender zal zoveel mogelijk programma’s blijven uitzenden, zij het mogelijk in iets andere vorm. 

'Sem op Zaterdag' geeft lichtpuntjes  

Nu de harde lockdown een gegeven is, is het des te belangrijker om ook verlichting de huiskamer binnen te brengen. Sem van Hest gaat met ‘Sem op Zaterdag’ trachten muzikale verlichting te brengen, met uiteraard de Kerstgedachte als uitgangspunt. Gewoon kleine lichtpuntjes brengen voor de komende Kersttijd. ‘Sem op Zaterdag’ is komende zaterdag te beluisteren tussen 10.00 en 12.00 uur.

Kerstgroetjes bij ‘DownTown Radio’

Het leukste onderdeel van het maandelijkse programma ‘DownTown Radio’ is toch altijd wel de gast of de gasten in de radiostudio. Helaas kan dit nu niet, maar omdat het een programma is voor en door mensen met een verstandelijke beperking, gaat er geskypet worden met een aantal. Zij mogen de kerstgroetjes doen aan hun familie, vrienden, collega’s en noem maar op en een mooi of vrolijk (kerst) nummer aanvragen. Dat wordt vast weer gezellig zaterdag 19 december om 13.00 uur. 

Volgende uitzending ‘Door de Mangel’ in januari

Maandag 14 december was de fotograferende operatieassistent Cynthia Frankvoort de 306e gast in de ‘Door de Mangel’. Na later bleek was zij ook de laatste gast van 2020, want door de nieuwe coronamaatregelen kan de talkshow geen gasten meer ontvangen in de studio. De geboren Amstelveense woont in Kudelstaart en omschreef zichzelf als een spontane, gezellige perfectionist. Frankvoort maakt de meest vreemde dingen mee in de operatiekamer. “We moeten soms de meest vreemde voorwerpen uit lichamen verwijderen”. Naast haar werk in het ziekenhuis, is zij een jaar geleden gestart als fotograaf. Zoals iedere gast, is ook Cynthia op zoek gegaan naar een opvolger. Zij vond er zelfs twee. Jamie Lopez en Joyce Overvliet. “Deze meiden maken naast hun werk binnen de zorg mentale problemen bespreekbaar op Instragram en geven zij begrijpelijke uitleg.” Ze vraagt zich af of zij tips hebben om de afleiding uit te schakelen of de concentratie vast te houden.

Heb je een vraag voor Jamie en Joyce? Mail deze dan naar studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858. Helaas is nu nog niet bekend wanneer deze uitzending zal plaatsvinden. In geval na 15 januari. Houd de website en tv-kanaal van Radio Aalsmeer in de gaten!

Terugblik en DJ bij ‘Young Ones’

De laatste Young Ones voor dit jaar sluiten Jonas en Stevan af met een korte terugblik op 2020. Was het naast de coronaperikelen een speciaal jaar voor de presentatoren? Wat waren hun hoogte- en dieptepunten? Ze skypen met Maud Noordam van Unity die dit jaar ineens een bekende Nederlander is geworden door het Junior Songfestival. En er is een interview met de 15-jarige Viggo Smit, die als DJ Virato de muzikale wereld aan het veroveren is.


Laatst bewerkt op: 15 december 2020 15:55

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kerstgroetjes, terugblikken en lichtpuntjes op Radio Aalsmeer

De coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor een aantal programma’s van Radio Aalsmeer waar normaal gesproken gasten bij aanwezig zijn. In de radiostudio zijn maximaal twee personen toegestaan en daarom zullen sommige programma’s niet live uitzenden, maar herhalingen inplannen, zoals ‘Door de Mangel’ en ‘Echt Esther’. Bij een aantal programma’s wordt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: