001 - Escaperoom aglemeen
Meerlandenfonds maakt Meerlandenfonds bekend

Meerlandenfonds maakt Meerlandenfonds bekend


Geplaatst op: 17 december 2020

Het Meerlandenfonds heeft de 116 gelukkige winnaars van 2020 bekendgemaakt. Dit jaar helaas geen feestelijk evenement, maar gelukkig wel veel verraste vrijwilligers. Dit jaar is de wethouders van de Meerlandengemeenten gevraagd om één organisatie persoonlijk te verblijden met een cheque uit het fonds. 

Wethouder Alink feliciteert de winnaars uit haar gemeente: “Fantastisch dat zeventien organisaties uit Aalsmeer en Kudelstaart dit jaar een bijdrage ontvangen. Ik draag al deze winnaars een zeer warm hart toe en ben blij dat Meerlanden dat gevoel met mij deelt. Van harte gefeliciteerd allemaal!” 

De wethouder koos ervoor om een cheque te overhandigen aan Sylvana Wildschut, vrijwilliger van Stichting Living Memories. Zij geven gezinnen een blijvende herinnering aan hun kind dat komt te overlijden of overleden is, in de vorm van een professioneel videoportret. “Ik ben zeer onder de indruk van Sylvana en haar verhaal én dat zij de kracht heeft gevonden om haar overleden zoontje te eren door vrijwilliger te worden bij deze stichting. Ik hoop dat velen met de Meerlanden Stichting Living Memories willen steunen zodat zij hun prachtige werk kunnen voortzetten”, aldus wethouder Alink

Meerlandenfonds

Algemeen directeur van Meerlanden Angeline Kierkels mist het persoonlijke contact van het jaarlijkse event met al die vrijwilligers, maar vindt het mooi hen op toch op deze manier te kunnen verrassen: “Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze maatschappij. En misschien in deze periode wel meer dan ooit. Met veel creativiteit en doorzettingsvermogen proberen zij hun werk zo goed mogelijk voort te zetten om daarmee bij te dragen aan een mooie en duurzame leefomgeving in de regio, vandaag en morgen. Daarom steunen wij die talrijke initiatieven van goede doelen en verenigingen met ons Meerlandenfonds. Zo kunnen zij hun mooie werk blijven doen”. 

Op www.meerlanden.nl/fonds staan alle video’s van de wethouders, waarin naast de persoonlijke overhandiging van de cheques ook alle andere verenigingen en stichtingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds hebben ontvangen, voorbijkomen. 

Criteria voor bestuur fonds

Het bestuur van het fonds heeft dit jaar bij de aanvragen gelet op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze gaat hierbij uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen, het welzijn van mensen vergroot en dit jaar ook op aanpassingen die daarvoor nodig zijn vanuit de maatregelen rondom Covid-19, om deze activiteiten zo goed mogelijk voort te zetten. In Aalsmeer krijgen de volgende organisaties een bijdrage van het Meerlandenfonds:

schermafbeelding-2020-12-17-om-19-10-56_1608228666.png

De video van de uitreiking aan Stichting Living Memories is te vinden op: https://vimeo.com/491682319/4d892bdf87.

 


Laatst bewerkt op: 17 december 2020 19:11

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Meerlandenfonds maakt Meerlandenfonds bekend

Het Meerlandenfonds heeft de 116 gelukkige winnaars van 2020 bekendgemaakt. Dit jaar helaas geen feestelijk evenement, maar gelukkig wel veel verraste vrijwilligers. Dit jaar is de wethouders van de Meerlandengemeenten gevraagd om één organisatie persoonlijk te verblijden met een cheque uit het fonds.  Wethouder Alink feliciteert de winnaars uit haar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: