001 -Family

September is Stellingmaand


Geplaatst op: 2 september 2011


De maand september staat in het teken van de Stelling van Amsterdam. Dit is een oude verdedigingslinie rondom Amsterdam om de hoofdstad te beschermen.

De stelling bestaat uit dijken, sluizen, dammen, maar liefst 42 forten en 4 batterijen. Hiervan liggen zes forten en één batterij in De Ronde Venen. De hele maand september staat in het teken van geschiedenis, muziek, theater, kunst en meer. Tijdens het weekend van OpenMonumentendag worden hier verschillende activiteiten georganiseerd.

Zo laten verhalenvertellers het jaar 1914 herleven bij fort Nigtevecht, is er op zaterdag 10 september bij het fort bij Uithoorn een Taptoe en vindt er een muziek- en theatermanifestatie plaats bij Fort Abcoude. Ook tijdens de andere weekenden in september is van alles te beleven bij de Rondeveense forten en de andere onderdelen van de Stelling. Voor het complete programma kijkt u op www.stellingnemen.nl.

Klik hier voor de fortenspecial van De Groene Venen (PDF download).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

September is Stellingmaand

De maand september staat in het teken van de Stelling van Amsterdam. Dit is een oude verdedigingslinie rondom Amsterdam om de hoofdstad te beschermen.De stelling bestaat uit dijken, sluizen, dammen, maar liefst 42 forten en 4 batterijen. Hiervan liggen zes forten en één batterij in De Ronde Venen. De hele … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: