001 - Escaperoom aglemeen
Dinsdagmarkt gaat door met alleen etenswaren

Dinsdagmarkt gaat door met alleen etenswaren


Geplaatst op: 21 december 2020

De Aalsmeerse weekmarkt gaat dinsdag door. Warenmarkten mogen doorgaan als aan strenge voorwaarden wordt voldaan. In de recente kabinetsmaatregelen die tot 19 januari 2021 gelden is afgesproken om non-foodkramen te weren om mogelijke drukte tegen te gaan.

Weekmarkten worden gezien als een open-luchtsupermarkt die voorziet in eerste levensbehoeften van inwoners en bijdraagt aan de vermindering van druk op en drukte in de gewone supermarkten. De gemeente doet een dringend beroep op bezoekers en ondernemers om zich aan de voorschriften te houden voor een veilige markt. Ook verzoekt de gemeente aan bezoekers om een mondkapje te dragen.

Om nog meer ruimte op de markt te creëren, worden alleen warenkramen toegestaan die eerste levensbehoeften (etenswaren) verkopen. Ook gelden wederom duidelijke hygiënemaatregelen voor marktondernemers en bezoekers. Dit 'corona-protocol' is conform de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De marktmeester en handhavers van de gemeente zien toe op naleving van deze regels. Bij niet voldoende afstand of groepsvorming vindt handhaving plaats en zo nodig sluiting.

Wat wel en wat niet

 • Alleen eerste levensbehoeften (levensmiddelen).
 • Drogisterij artikelen.
 • Bloemen, geen planten! Wel kerstbomen.
 • Dierbenodigdheden.
 • Food mag niet genuttigd worden en wordt verpakt mee gegeven.

Belangrijkste richtlijnen voor marktkooplieden

 • De kramen staan verspreid over de markt opgesteld, zodat het mogelijk wordt om de drukte te spreiden en een onderlinge afstand te kunnen bewaren van anderhalve meter tussen de personen op de markt.
 • Voorkom hand-op-hand contact. Betalingen liefst met pin. Bij contante betaling alstublieft geld op de toonbank, zodat daar géén contact met de hand voor nodig is.
 • Zorg daar waar nodig is voor voldoende desinfecterend handzeep.
 • Géén zitjes en of statafels en proef-bordjes bij de marktkramen.
 • Handschoenen als consumenten en verkopers voedsel aanraken.
 • Het is niet de bedoeling dat er etenswaren genuttigd wordt op de markt. De marktkooplieden geven de producten mee in meeneemverpakkingen.
 • Er staan waarschuwingsborden op en rond de markt waarop staat dat mensen anderhalve meter afstand moeten houden van elkaar en waarop ook de andere voorwaarden bij dit besluit kenbaar worden gemaakt.
 • Verzoek: draag een mondkapje

We proberen ondanks alle beperkende maatregelen zo leefbaar mogelijk te houden. Van iedereen wordt een bijdrage verwacht om het coronavirus een halt toe te roepen.

 


Laatst bewerkt op: 21 december 2020 18:29

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dinsdagmarkt gaat door met alleen etenswaren

De Aalsmeerse weekmarkt gaat dinsdag door. Warenmarkten mogen doorgaan als aan strenge voorwaarden wordt voldaan. In de recente kabinetsmaatregelen die tot 19 januari 2021 gelden is afgesproken om non-foodkramen te weren om mogelijke drukte tegen te gaan. Weekmarkten worden gezien als een open-luchtsupermarkt die voorziet in eerste levensbehoeften van inwoners … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: