001 - Escaperoom aglemeen

Nazomeren met fietsclub De Merel


Geplaatst op: 2 september 2011

Zondag 11 september organiseert TTC De Merel de Nazomertoer, een fietstocht langs de mooiste plekjes van het Groene Hart. De afstand bedraagt 100 kilometer. We rijden de tocht in twee groepen. De eerste groep fietst met een snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur, groep twee rijdt enkele kilometers langzamer.

Bij deze tocht zijn ook niet-leden van TTC De Merel van harte welkom. Iedereen met een racefiets en een redelijke fietsconditie kan mee. Een valhelm is bij onze fietsvereniging verplicht.

Molenviergang
De rit staat in het teken van de molengang. Een molengang, ook wel maalgang genoemd, is een aantal samenwerkende poldermolens voor het droogmaken en drooghouden van een polder. We passeren twee molenviergangen.
Bij de diepere polders was het noodzakelijk dat het water in ‘trappen' omhoog werd gebracht. De laagste molen schept het water naar de ‘onderboezem', de hoogste schept het water naar de ringvaart. Een molengang bestaat doorgaans uit twee of drie ‘trappen', maar er zijn ook viergangen (zoals in Aarlanderveen). De molenviergang Aarlanderveen is de enige in bedrijf zijnde molengang ter wereld die zonder mechanische hulp een polder bemaalt. Het overtollige water wordt afgevoerd naar de Oude Rijn. Een andere molenviergang waar de rit langs komt, is de molenviergang van Zevenhuizen. Deze loost het polderwater in de Rottemeren.
Dankzij deze molens fietsen we zondag met droge voeten door de mooie polders van het Groene Hart.

Start
De start is om 8 uur bij café De Schans, Uitweg 1 in Vinkeveen.
Als u wat eerder komt, heeft u nog tijd voor een kop koffie en kunnen we op tijd vertrekken.
Leden van TTC De Merel en andere NTFU-fietsverenigingen betalen 2 euro inschrijfgeld, niet-leden betalen een euro meer.

Info: tel. 06-29204925 of www.ttcdemerel.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nazomeren met fietsclub De Merel

Zondag 11 september organiseert TTC De Merel de Nazomertoer, een fietstocht langs de mooiste plekjes van het Groene Hart. De afstand bedraagt 100 kilometer. We rijden de tocht in twee groepen. De eerste groep fietst met een snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur, groep twee rijdt enkele kilometers langzamer. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: