Braderie en Koopzondag in Aalsmeer Centrum


Geplaatst op: 2 september 2011

Komend weekend staat Aalsmeer in het teken van de Ride for the Roses. In Aalsmeer Centrum vindt zaterdag 3 september de grootste en gezelligste braderie van het jaar plaats en op zondag 4 september komen de duizenden fietsers van de Ride for the Roses door het dorp. Een groot aantal winkels opent dan de deuren en de terrasstoelen staan klaar.

Braderie op zaterdag
Zoals elk jaar op de 1e zaterdag in september staat het centrum tussen 10.00 en 17.00 uur vol met kramen. In het gebruikelijke ‘rondje' in de straten van het dorp komt u allerlei koopwaar tegen. Van speelgoed tot huishoudelijke artikelen en van lekkere kaasjes tot de allergrootste collectie lederwaren; voor ieder is er wel wat om te bekijken en aan te schaffen. Op de braderie staan ook verenigingen, goede doelen en andere non-profit organisaties. Zij presenteren zich door middel van demonstraties, prijsvragen en informatiestands. Overigens kunt u op verschillende plaatsen in het dorp genieten van gezellige muziek en natuurlijk zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar op de braderie en bij de plaatselijke horeca.

Loterij voor Ride for the Roses
Tijdens de braderie op 3 september worden loten verkocht voor een loterij waarvan de opbrengst in zijn geheel ten goede komt aan de Ride for the Roses. De winkeliers hebben tientallen mooie prijzen beschikbaar gesteld, zoals twee douchesets van Grohtherm t.w.v. 350 euro per stuk (Kreeft & Van Wissen), een fietsbril ontworpen door Lance Armstrong (Ed Kriek Optiek), een fietshelm (Waning Tweewielers), een diner voor 2 personen (restaurant De Halve Maen) en verschillende cadeaubonnen. De loten kosten 1 euro per stuk en zijn te koop in de Ride for the Roses kraam in de Dorpsstraat. De trekking vindt plaats op 5 september en de uitslag zal op 6 september op de website van de gemeente (www.aalsmeer.nl) bekend worden gemaakt. Koop een lot en steun de strijd tegen kanker!

Eten voor het goede doel
Daarnaast zijn er meer leuke initiatieven. Zo serveren Restaurant De Oude Veiling in de Marktstraat en het Wapen van Aalsmeer in de Dorpsstraat dit weekend een Ride for the Roses vis- of vleesmenu waarvan een gedeelte bestemd is voor het KWF. Reserveren is gewenst.

Koopzondag tijdens Ride for the Roses
Fiets u niet mee? Kom dan zondag 4 september de fietsers aanmoedigen in Aalsmeer Centrum. Kunt u meteen een rondje lopen over de nieuwe Van Cleeffkade die eind van deze week open gaat. Verschillende winkels openen de deuren tussen 12.00 en 17.00 uur en de terrasstoelen bij horecazaken staan klaar.

Verkeershinder
De wielertocht van 100 kilometer wordt begeleid door de politie en een groot aantal verkeersregelaars en gaat over wegen die zijn afgezet voor al het andere verkeer. De start is rond 10.00 uur bij FloraHolland en gaat vervolgens door Hoofddorp, Heemstede, Hillegom, Uithoorn en Amstelveen en eindigt weer in Aalsmeer. De eerste fietsers worden weer rond 14.00 uur in FloraHolland verwacht. Naast de deelnemers verwacht de gemeente ook duizenden recreanten en bezoekers. Houdt u daarom rekening met extra drukte. De gemeente raadt inwoners van Aalsmeer die het peloton willen aanmoedigen of de koopzondag in Aalsmeer Centrum willen bezoeken aan om met de fiets naar het centrum te komen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Braderie en Koopzondag in Aalsmeer Centrum

Komend weekend staat Aalsmeer in het teken van de Ride for the Roses. In Aalsmeer Centrum vindt zaterdag 3 september de grootste en gezelligste braderie van het jaar plaats en op zondag 4 september komen de duizenden fietsers van de Ride for the Roses door het dorp. Een groot aantal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: