001 -Family
3 januari op Rick FM de 13e uitzending van Uit de Kunst

3 januari op Rick FM de 13e uitzending van Uit de Kunst


Geplaatst op: 30 december 2020

Het kunst- en cultuurleven is in Uithoorn en De Kwakel is en was veelzijdig en kleurrijk. Dat blijkt wel uit de onderwerpen in onze eerste aflevering van “Uit de Kunst” in het nieuwe jaar. Luister dus op zondagmorgen 3 januari van 10.00 tot 11.00 uur naar de dertiende uitzending van “Uit de Kunst”, het wekelijkse kunst en cultuurprogramma van Rick FM.

In dit programma duiken we in de wereld van kunst en cultuur. We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur.

Wekelijks maken de presentatoren Naomi Heidinga en Bob Berkemeier een actueel programma waarin deze onderwerpen belicht worden. Diverse gasten vertellen over hun passie. Ook houden we je op de hoogte van culturele evenementen in de regio.

In de dertiende uitzending is de presentatie in handen van Bob Berkemeier. “Uit de Kunst” met gevarieerde onderwerpen, interviews en muziek.
Programma items;

Kunstenares Louise Prins.
Naomi Heidinga stelt de Uithoornse kunstenares Louise Prins voor aan onze luisteraars. Louise fotografeert, maakt prachtige fotoboeken, schildert, restaureert schilderijen, is muzikant, speelt accordeon en werkt met zangkoren zoals het Meezingkoor Uithoorn.
https://louiseprins.nl/ 
https://meezingkooruithoorn.nl/ 

Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU).
Bob Berkemeier en Ruurd van der Weg praten over het nieuwe activiteitenprogramma van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU). De lockdown verhindert de SCAU niet om ook voor de maandelijkse zondagmiddagen in het nieuwe seizoen vanaf september 2021 weer een afwisselend concert- en kleinkunstprogramma samen te stellen. Daarover meer in onze uitzending.
https://www.scau.nl/ 

Roaring Sixties met Thijs Boutkam.
Thijs Boutkam schreef in de mooie bundel "Ontmoetingen Uithoorn en de Kwakel in Poëzie en Proza" een artikel over de "Roaring Sixties" in Uithoorn. Samen met Jan Meeder begon hij in 1963 met de organisatie van beatfeesten in de zaal van de voormalige "Morgenster" naast de Thamerkerk aan de Amstel. Er traden toen ook populaire Nederlandse bands op zoals; The Golden Earrings, Motions, Tee Set, Outsiders, Swinging Soul Machine en Q65. Bob Berkemeier praat daarover met Thijs. Natuurlijk hoort u ook de muziek die de jongeren in Uithoorn en De Kwakel in de zestiger jaren uit hun dak liet gaan.

Raadt het Beeld.
U kunt weer raden welk beeld in de uitzending door Naomi Heidinga wordt beschreven en waar het staat. In de uitzending van 6 december ging het in "Raadt het beeld" over het beeld “De Kaashandelaren” van Kees Verkade. Dit beeld staat op het Marktplein aan de Amstel waar vroeger een kaasmarkt was.

Tot slot de culturele agenda en natuurlijk heerlijke muziek, de zondag begint goed met "Uit de Kunst" op Rick FM.
“Uit de Kunst”, iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
DAB+: 5a frequentie 174,928 MHz
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream 
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/ 

#uitdekunst #kunstencultuur #gemeenteuithoorn #rickfm


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

3 januari op Rick FM de 13e uitzending van Uit de Kunst

Het kunst- en cultuurleven is in Uithoorn en De Kwakel is en was veelzijdig en kleurrijk. Dat blijkt wel uit de onderwerpen in onze eerste aflevering van “Uit de Kunst” in het nieuwe jaar. Luister dus op zondagmorgen 3 januari van 10.00 tot 11.00 uur naar de dertiende uitzending van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: