001 - OrMontre
Burgemeester Pieter Heiliegers  over jaarwisseling Uithoorn

Burgemeester Pieter Heiliegers over jaarwisseling Uithoorn


Geplaatst op: 2 januari 2021

De ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling van vorig jaar in Uithoorn hebben zich niet herhaald. De gemeente, politie, handhaving en brandweer spreken van een ‘beheersbare jaarwisseling’. 

Burgemeester Pieter Heiliegers heeft dit jaar dan ook geen enkel risico genomen. ,,Wat vorig jaar is gebeurd, dat is uiteraard niet zoals wij het willen. Er was daarom extra inzet van politie, brandweer, jongerenwerkers, beveiliging, buurtvaders en boa’s. Zij hebben keihard gewerkt om alles in goede banen te leiden. Zij hebben zeer goed werk verricht.”

De burgervader plaatst wel een kanttekening. ,,Er is toch nog veel vuurwerk afgestoken, ondanks het verbod. Dat vind ik niet getuigen van respect tegenover je buren en buurtgenoten die zich er wel aan houden. De brandweer heeft dan ook meerdere brandjes in de hele regio moeten blussen.”

Na de excessen van vorig jaar heeft de gemeente Uithoorn onder leiding van burgemeester Heiliegers en wethouder Jeugd Ria Zijlstra alles op alles gezet om de Oud en Nieuw viering van dit jaar beter te laten verlopen. Maar ook om de algemene jeugdoverlast te verminderen. Er zijn in het afgelopen jaar bijvoorbeeld drie beveiligingscamera’s geplaatst bij het busstation, er is extra verlichting aangebracht bij de onderdoorgang Marijnenlaan/busstation, er is een alcoholverbod ingesteld bij het oude Dorp en de skatebaan, er zijn bewoners/ondernemersavonden gehouden om samen te spreken over veiligheid, maar ook zijn er gesprekken gevoerd met ouders van overlastgevende jeugd. Bovendien is de burgemeester zelf in gesprek gegaan met de jeugd, in samenwerking met de jongerenwerkers. ,,Ik vind het heel belangrijk om in gesprek te blijven en zelf het veld in te gaan,” legt Heiliegers uit.

Voor nu zijn wethouder Zijlstra en burgemeester Heiliegers tevreden. ,,Maar dat betekent niet dat we nu achterover kunnen leunen. We zullen er bovenop moeten blijven zitten. Samen met onze partners. De veiligheid in onze dorpen moet een prioriteit blijven.”

Lees ook: Jaarwisseling Uithoorn: Brandweer belaagd, ME ingezet en politiebus verzakt.


Laatst bewerkt op: 2 januari 2021 06:06

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester Pieter Heiliegers over jaarwisseling Uithoorn

De ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling van vorig jaar in Uithoorn hebben zich niet herhaald. De gemeente, politie, handhaving en brandweer spreken van een ‘beheersbare jaarwisseling’.  Burgemeester Pieter Heiliegers heeft dit jaar dan ook geen enkel risico genomen. ,,Wat vorig jaar is gebeurd, dat is uiteraard niet zoals wij het willen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: