001 - OrMontre
Kerstbomenjacht in De Ronde Venen van start

Kerstbomenjacht in De Ronde Venen van start


Geplaatst op: 2 januari 2021

De traditionele kerstbomenjacht in De Ronde Venen is weer van start gegaan. Groot en klein struinen de dorpen af op zoek naar kerstbomen. Deze kunnen 6 januari ingeleverd worden in ruil voor een kleine vergoeding.

De jaarlijkse kerstbomen inzameling gaat, in tegen stelling tot in andere gemeentes, in De Ronde Venen gewoon door. In onder andere de buurtgemeente Stichtse Vecht is de inzameling gecanceld vanwege het coronavirus. ''Uiteraard nemen we de corona-maatregelen in acht bij de inleverlocaties. En we vragen inwoners zich daar ook aan te houden.'' laat een gemeentewoordvoerder van De Ronde Venen weten.

De inzameling zorgt jaarlijkse voor een gezonde strijd. Groot en klein struinen de straten op een strategische wijze af op zoek naar kerstbomen. In Vinkeveen gebeurde dat zaterdag al door een aantal families. Zo speurden kinderen op de fiets en reed een ouder er met auto en aanhangwagen achteraan. Daar werden de bomen opgeladen. Op Facebook worden ook al verschillende oproepjes geplaatst. Zo kan je bomen op diverse adressen inleveren in Amstelhoek, Mijdrecht en Abcoude. 

Inleveren van de bomen kan op woensdag 6 januari 2021. De bomen dienen aangeleverd te worden zonder kruis, spijkers of kluit. Per ingeleverde boom keert de gemeente € 0,50 uit. Heeft u méér dan 20 kerstbomen? Dan komt de gemeente die bij u ophalen, als u dit voor dinsdag 5 januari 2021, 15.00 uur aanvraagt.

Klik hier voor de inleverpunten op woensdag 6 januari.


Laatst bewerkt op: 2 januari 2021 14:53

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kerstbomenjacht in De Ronde Venen van start

De traditionele kerstbomenjacht in De Ronde Venen is weer van start gegaan. Groot en klein struinen de dorpen af op zoek naar kerstbomen. Deze kunnen 6 januari ingeleverd worden in ruil voor een kleine vergoeding. De jaarlijkse kerstbomen inzameling gaat, in tegen stelling tot in andere gemeentes, in De Ronde Venen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: