001 - De Baat
Jongen Vinkeveen (11) ernstig gewond door spelen met vuurwerkafval

Jongen Vinkeveen (11) ernstig gewond door spelen met vuurwerkafval


Geplaatst op: 4 januari 2021

Een 11-jarige jongen uit Vinkeveen heeft ernstig, blijvend letsel aan een hand opgelopen nadat een cobra in zijn hand ontplofte. De politie waarschuwt voor niet opgeruimd vuurwerkafval. Dit is levensgevaarlijk voor rondstruinende kinderen.

Op zondag 3 januari was een groepje kinderen aan het spelen aan de Oudeland in Vinkeveen en vond tussen de restanten vuurwerk van de jaarwisseling een cobra met nog een stukje lont. De kinderen probeerden de cobra alsnog aan te steken, waarbij het illegale vuurwerk ontplofte in de hand van de 11-jarige jongen. Het kind liep ernstig letsel op en is direct naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Man verliest hand na vuurwerkongeluk De Kwakel

Vuurwerkafval opruimen

Het afsteken van vuurwerk was verboden tijdens de afgelopen jaarwisseling. Niet iedereen heeft zich hieraan gehouden en dus is er ook sprake van vuurwerkafval. Pas op bij het opruimen van ongebruikt vuurwerk en vuurwerk dat niet goed is afgegaan.

Gewoon consumentenvuurwerk kan in de vuilcontainer.

Bel altijd de politie voor niet-afgegaan vuurwerk en illegaal vuurwerk zoals cobra’s en shells. Raak het vuurwerk niet aan en breng het niet zelf naar een politiebureau. Mogelijk moet de EOD het vuurwerk opruimen. Bij twijfel bel de politie op 0900 8844.


Laatst bewerkt op: 4 januari 2021 14:18

Bron: Politie.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jongen Vinkeveen (11) ernstig gewond door spelen met vuurwerkafval

Een 11-jarige jongen uit Vinkeveen heeft ernstig, blijvend letsel aan een hand opgelopen nadat een cobra in zijn hand ontplofte. De politie waarschuwt voor niet opgeruimd vuurwerkafval. Dit is levensgevaarlijk voor rondstruinende kinderen. Op zondag 3 januari was een groepje kinderen aan het spelen aan de Oudeland in Vinkeveen en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: