001 -Family

Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen zoekt nieuwe redders


Geplaatst op: 1 september 2011

Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen is op zoek naar nieuwe leden. Iedereen die zijn A en B diploma heeft kan bij ons opgeleid worden tot Redder, of je nu jong of oud bent.
De lessen worden op de woensdagavond vanaf 19:00 uur in het Veenweidebad in Mijdrecht gegeven.
Er wordt les gegeven in de diploma's Junior Redder, Zwemmend Redder en Life Saver. Ook is er de mogelijkheid om alleen aan je conditie te werken.

Zwemtechniek en conditie
Om een goede redder te worden zijn een goede zwemvaardigheid, conditie en het kennen van gevaren van groot belang. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan slagverbetering en afstand zwemmen, zowel met als zonder kleding.

Vaardigheden Zwemmend Redden
Naast zwemtechniek en conditie worden de vaardigheden van Zwemmend Redden steeds verder opgebouwd. Hoe red je bijvoorbeeld een drenkeling vanaf de kant met een reddingsmiddel.? Hoe improviseer je met hulpmiddelen als je geen reddingsmiddel voor handen hebt en hoe benader je een drenkeling.?

Wat doet de Reddingsbrigade nog meer
Ben je bezig met je diploma Life Saver dan kun je je ook inzetten tijdens bewakingen bij de Reddingsbrigade op de Vinkeveense Plassen tijdens weekend bewakingen of bij evenementen. Onder begeleiding wordt je bekend gemaakt met de werkzaamheden van de Reddingsbrigade. Ook wordt er op de afdeling Varend Redden opleiding gegeven in de diplomalijn van Varend Redden.

Zwemvereniging De Ronde Venen
Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen is onderdeel van Zwemvereniging de Ronde Venen waar op de zaterdagochtend bij de afdeling Diploma Zwemmen door jongste leerlingen lessen gevolgd kunnen worden voor het Zwem-ABC. Hierna kan er worden doorgestroomd naar de zwemvaardigheidsdiploma's voor conditiezwemmen, balvaardigheid, survivalzwemmen en plankspringen.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten kijk dan op www.zdrv.nl.  
Wil je een keer vrijblijvend mee komen zwemmen op de woensdagavond neem dan contact op met Hans Verburg via zr@zdrv.nl of per telefoon via 0297-286050

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen zoekt nieuwe redders

Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen is op zoek naar nieuwe leden. Iedereen die zijn A en B diploma heeft kan bij ons opgeleid worden tot Redder, of je nu jong of oud bent. De lessen worden op de woensdagavond vanaf 19:00 uur in het Veenweidebad in Mijdrecht gegeven.Er wordt les gegeven in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: