0001 - Skischool Aveen 2021
24-uurs zorg voor mensen met dementie: hoe regelt u het?

24-uurs zorg voor mensen met dementie: hoe regelt u het?


Geplaatst op: 23 februari 2021

In de eerste fase worden mensen met dementie vaak liefdevol thuis verzorgd door mantelzorgers. Wanneer de symptomen erger worden en de zorgbehoefte toeneemt, kan deze dagelijkse ondersteuning echter een zware taak worden.

Om overbelasting te voorkomen, is het daarom belangrijk dat u als mantelzorger op tijd hulp inschakelt. De 24-uurs zorg van Zuster Jansen kan dan een oplossing bieden: ook in Aalsmeer, De Ronde Venen en Uithoorn. We leggen u graag uit wat dit precies inhoudt en hoe u deze zorg aan huis zelf kunt regelen.

Wat is 24-uurs zorg?

24-uurs zorg van Zuster Jansen houdt in dat er dag en nacht een zorgverlener voor een dementerende patiënt zorgt. Onze regionale teams bestaan uit maximaal 5 zorgverleners die rouleren. Dit betekent een beperkt aantal gezichten, wat meer rust en minder angst voor uw naaste geeft. Behalve de zorgtaken is er zo ook altijd iemand aanwezig die een oogje in het zeil kan houden. En dat biedt rust. Wij kunnen helpen bij bijvoorbeeld:

  • Hulp bij opstaan, douchen en aankleden
  • Hulp bij eten en drinken
  • Hulp bij inname en dosering van medicatie
  • Kleine huishoudelijke taken en een wandeling maken
  • Gezelschap houden van uw naaste met dementie

Het voordeel van 24-uurs zorg

Verhuizen naar een zorginstelling kan voor dementerenden voor de nodige onrust zorgen. Zij hebben per slot van rekening te maken het veel nieuwe gezichten, een onbekende omgeving en veel andere bewoners.

Wilt u niet dat uw naaste verhuist naar een verzorgingshuis, maar wenst u wel dat hij of zij constant is verzekerd van de juiste zorg en ondersteuning? In dat geval kunt u kiezen voor 24-uurs zorg van Zuster Jansen. Uw naaste kan dan thuis blijven wonen in de vertrouwde omgeving. Ons lokale, kleine zorgteam van dezelfde gezichten bieden u en uw naaste de verdiende rust en zekerheid. Dit maakt de laatste levensfase zo comfortabel mogelijk.

Verlichting voor mantelzorgers

Uw eigen persoonlijke leven combineren met een toenemende zorgvraag is zwaar. Niet gek dus dat bij veel mantelzorgers overbelasting op de loer ligt. Op tijd passende thuiszorg bij dementie vragen is daarom verstandig, ook zodat u niet gelijk in de zorgrol hoeft te schieten wanneer u uw naaste bezoekt. U krijgt meer rust en kampt niet meer met een schuldgevoel zodra u de deur achter uw rug dichttrekt.

Hoe regelt u 24-uurs zorg in uw regio?

Wanneer u of uw dementerende naaste behoefte heeft aan zorgondersteuning, dan kunt u de aanvraag hiervoor in gang zetten. Als 24-uurs zorg voor u momenteel (nog) te veel van het goede is, kunt u ook kiezen voor 5-uurs zorg of 12-uurs zorg.

Bij Zuster Jansen staat de organisatie u per telefoon, email of via het contactformulier graag vrijblijvend te woord. Hierna kan een intakegesprek worden ingepland dat plaatsvindt bij uw naaste thuis. Indien de besproken zorg aan de wensen voldoet, kan deze vervolgens vrijwel meteen van start gaan. Zuster Jansen werkt niet met wachttijden en de zorg is geheel naar
eigen wens inzetbaar.

Vergoeding 24-uurs zorg mogelijk?

Zuster Jansen biedt particuliere thuiszorg aan, waar kosten aan verbonden zijn. Het is mogelijk om onze zorg (deels) te bekostigen vanuit een persoonsgebonden budget. Met een zorgindicatie via het CIZ kan er een persoonsgebonden budget worden aangevraagd. Natuurlijk kunt u ook zonder indicatie onze hulp inschakelen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden over passende thuiszorg bij dementie in Aalsmeer, De Ronde Venen of Uithoorn, bekijk onze website of neem contact op via 020-6366837.

 

 

 

 

 

 


Laatst bewerkt op: 24 februari 2021 14:03

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

24-uurs zorg voor mensen met dementie: hoe regelt u het?

In de eerste fase worden mensen met dementie vaak liefdevol thuis verzorgd door mantelzorgers. Wanneer de symptomen erger worden en de zorgbehoefte toeneemt, kan deze dagelijkse ondersteuning echter een zware taak worden. Om overbelasting te voorkomen, is het daarom belangrijk dat u als mantelzorger op tijd hulp inschakelt. De 24-uurs Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: