001 - OrMontre
Fietsonderdoorgang Aalsmeerderbrug in gebruik

Fietsonderdoorgang Aalsmeerderbrug in gebruik


Geplaatst op: 8 januari 2021

Op maandag 4 januari 2021 maakten de eerste fietsers en voetgangers gebruik van  de nieuwe onderdoorgang onder de Aalsmeerderbrug. 

Met de opening van de fietsonderdoorgang aangelegd onder de Burgemeester Kasteleinweg hoeven fietsers en voetgangers niet meer de drukke kruising bij de Aalsmeerderbrug over te steken. Wat de fietsonderdoorgang bijzonder maakt is dat het ontwerp van de brug zo is gemaakt dat een deel van het fietspad er tijdelijk uitgehesen kan worden. Zo kunnen grote schepen in of uit de nabij gelegen scheepswerf varen. 

Met de opening van de onderdoorgang is de oversteek bovenop de Aalsmeerderbrug niet meer in gebruik. 

Het project HOVASZ

De nieuwe fietsonderdoorgang is onderdeel van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

 


Laatst bewerkt op: 8 januari 2021 14:42

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fietsonderdoorgang Aalsmeerderbrug in gebruik

Op maandag 4 januari 2021 maakten de eerste fietsers en voetgangers gebruik van  de nieuwe onderdoorgang onder de Aalsmeerderbrug.  Met de opening van de fietsonderdoorgang aangelegd onder de Burgemeester Kasteleinweg hoeven fietsers en voetgangers niet meer de drukke kruising bij de Aalsmeerderbrug over te steken. Wat de fietsonderdoorgang bijzonder maakt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: