Dorpsdichter Uithoorn brengt ode aan zijn muze

Dorpsdichter Uithoorn brengt ode aan zijn muze


Geplaatst op: 9 januari 2021

De Uithoornse dorpsdichter Gerardo Insua Teijeiro komt, vlak voor de verlenging van de lockdown, met een bijzondere dichtbundel.

Naast de verzen die hij schreef als dorpsdichter, is hij bijna een jaar lang aan het werk geweest aan zijn eerste poèma. Het resultaat is een gedicht van bijna dertig pagina’s, verdeeld over zes hoofdstukken, waarin hij een ode brengt aan zijn muze. Collega dichters roemen zijn karakteristieke stijl – met veel klankrijm en onverwachte invalshoeken, welke uiteraard ook in deze bundel te vinden is. Uitgever en poëzie-kenner Hub Dohmen, die het werkje heeft vormgegeven, noemde het reeds een ‘echt liefdespamflet’. 

‘Miefie’ is, anders dan zijn eerdere twee bundels ‘Theater van het Hart’ en ‘Foxtrot met Rijstkorrels’, een privé uitgave – en daarom ook niet bij de boekhandel verkrijgbaar. Het komt in een gelimiteerde oplage van 50 met de hand genummerde exemplaren, en is enkel verkrijgbaar bij de auteur zelf. 

‘Miefie’ zal een tientje (ex porto) gaan kosten en verschijnt op 17 januari. Vanwege de lockdown zal er uiteraard geen boekpresentatie gehouden worden. Contacteer de auteur via de Dorpsdichter Uithoorn pagina op Facebook, of via industrializedmetal@gmail.com, indien u een exemplaar wilt bemachtigen.


Laatst bewerkt op: 9 januari 2021 09:42

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dorpsdichter Uithoorn brengt ode aan zijn muze

De Uithoornse dorpsdichter Gerardo Insua Teijeiro komt, vlak voor de verlenging van de lockdown, met een bijzondere dichtbundel. Naast de verzen die hij schreef als dorpsdichter, is hij bijna een jaar lang aan het werk geweest aan zijn eerste poèma. Het resultaat is een gedicht van bijna dertig pagina’s, verdeeld … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: