001 - OrMontre
Testen zonder afspraak in de coronatestbus Uithoorn

Testen zonder afspraak in de coronatestbus Uithoorn


Geplaatst op: 12 januari 2021

Bewoners van uit de gemeente Uithoorn met lichte klachten kunnen zich tussen 11 en 24 januari zonder afspraak, gratis en dichtbij huis laten testen op corona. Bij het winkelcentrum Amstelplein staat de landelijke GGD coronatestbus waar per dag maximaal 125 testen kunnen worden afgenomen.

De inzet van de bus betreft een proef waarbij de GGD onderzoekt of de testbereidheid groter wordt als we mogelijke drempels (afspraak maken, afstand tot de testlocatie) verlagen. 

Hoe werkt het?

De mobiele en kleinschalige testlocatie bestaat uit een hiervoor omgebouwde touringcar. De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus totdat zij aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers met mondkapje op, op voldoende afstand wachten. Gastheren- en vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Ook worden bezoekers dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten.
De bus is bedoeld voor bewoners uit de gemeente Uithoorn en is geopend van 9:00 tot 12:00 uur en van 12:45 tot 16:00 uur. 

Waarom de gemeente Uithoorn?

De testlocaties in Amsterdam zijn voor sommige bewoners best ver weg. Door dichtbij huis en zonder afspraak mensen een test aan te bieden, willen we bewoners nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen (afstand houden, handen wassen) belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 


Laatst bewerkt op: 12 januari 2021 07:01

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Testen zonder afspraak in de coronatestbus Uithoorn

Bewoners van uit de gemeente Uithoorn met lichte klachten kunnen zich tussen 11 en 24 januari zonder afspraak, gratis en dichtbij huis laten testen op corona. Bij het winkelcentrum Amstelplein staat de landelijke GGD coronatestbus waar per dag maximaal 125 testen kunnen worden afgenomen. De inzet van de bus betreft … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: