Huif
Voorleesdagen helemaal online

Voorleesdagen helemaal online


Geplaatst op: 18 januari 2021

De Bibliotheek is gesloten. Daarom tijdens de Voorleesdagen dit jaar geen voorleesuurtjes in de Bibliotheek. Maar online hebben we een heleboel leuke tips, filmpjes en informatie. 

Op de website van de Bibliotheek vind je elke dag een online tip over voorlezen, leuke prentenboeken, knutselen of liedjes zingen. En omdat de Voorleesdagen met twee weken zijn verlengd, duurt het nu 24 dagen, tot en met 12 februari!

Prentenboek van het jaar

Het prentenboek dat dit jaar centraal staat bij de Voorleesdagen is ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Loes Riphagen leest het zelf voor. En ze geeft ook knutseltips om zelf een eigen Coco te maken. 

Voorlezen, leuk én belangrijk

De Voorleesdagen zijn er speciaal voor de allerkleinsten die nog niet zelf kunnen lezen. 

Want voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel goed voor de taalontwikkeling van een kind. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. 

Daarnaast leert je kind de wereld om hem heen beter begrijpen. Een verhaaltje geeft je kind houvast bij het ontdekken van de wereld, omdat je kind in het verhaal dingen herkent uit zijn eigen leven, zoals in bad gaan, boodschappen doen of uit logeren gaan. Samen een boek lezen over zo’n onderwerp kan je kind helpen bij het voorbereiden op de gebeurtenis. 

Kijk voor tips en informatie op www.bibliotheekavv.nl/voorleesdagen.

 


Laatst bewerkt op: 18 januari 2021 17:25

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voorleesdagen helemaal online

De Bibliotheek is gesloten. Daarom tijdens de Voorleesdagen dit jaar geen voorleesuurtjes in de Bibliotheek. Maar online hebben we een heleboel leuke tips, filmpjes en informatie.  Op de website van de Bibliotheek vind je elke dag een online tip over voorlezen, leuke prentenboeken, knutselen of liedjes zingen. En omdat de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: