001 - Week van de ontmoeting
Meldpunt voor benadeelde ouders toeslagenaffaire

Meldpunt voor benadeelde ouders toeslagenaffaire


Geplaatst op: 19 januari 2021

De gemeente Uithoorn helpt ouders die door de problemen met de kinderopvangtoeslag getroffen zijn. Deze hulp komt bovenop de financiële compensatie door de Belastingdienst. Ouders kunnen zich met hun hulpvraag melden bij de gemeente voor ondersteuning.

De Belastingdienst compenseert ouders die zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Maar soms is die compensatie niet genoeg. Er kunnen ook problemen op andere vlakken ontstaan, waaronder inkomen en schulden, werk, huisvesting, zorg en het opvoeden van de kinderen. De Rijksoverheid, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Belastingdienst hebben afgesproken dat gemeenten deze ouders hierbij gaan helpen.

Melden bij het Loket

Om welke ouders het gaat en hoeveel benadeelde ouders er in Uithoorn zijn, is bij de gemeente niet bekend. De Belastingdienst mag, vanwege de privacywet AVG, geen gegevens van ouders doorgeven aan de gemeente. Daarom roept de gemeente benadeelde ouders die aanvullende hulp nodig hebben en woonachtig zijn in de gemeente Uithoorn, op om zich te melden. Dit kan door telefonisch contact op te nemen via het Loket van de gemeente Uithoorn: 0297- 513111 en te vragen naar de contactpersoon toeslagenaffaire. Samen met de ouder wordt dan gekeken welk maatwerk de gemeente kan bieden. 


Laatst bewerkt op: 19 januari 2021 14:23

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Meldpunt voor benadeelde ouders toeslagenaffaire

De gemeente Uithoorn helpt ouders die door de problemen met de kinderopvangtoeslag getroffen zijn. Deze hulp komt bovenop de financiële compensatie door de Belastingdienst. Ouders kunnen zich met hun hulpvraag melden bij de gemeente voor ondersteuning. De Belastingdienst compenseert ouders die zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Maar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: