001 - Hema
Corona testbus in Kudelstaart

Corona testbus in Kudelstaart


Geplaatst op: 20 januari 2021

Vanaf maandag 25 januari tot en met zondag 7 februari staat de corona testbus van de GGD achter het Dorpshuis in Kudelstaart. In de bus kunnen mensen uit Kudelstaart en Aalsmeer met lichte klachten zich zonder afspraak gratis laten testen op corona.

Wethouder Zorg Wilma Alink: “Het aantal besmettingen moet omlaag. We willen daarom onze inwoners op een laagdrempelige manier een coronatest aanbieden. Het is belangrijk om je te laten testen. Ook bij lichte klachten. Dit is naast het naleven van de coronamaatregelen een goede manier om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Hopelijk komen we zo sneller uit deze lockdown.”

De bus in de praktijk

Een testbus is een speciaal hiervoor omgebouwde touringcar. De bus is 7 dagen per week open van 9.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen uit Kudelstaart en Aalsmeer kan terecht zonder afspraak en het testen is gratis. De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus tot ze aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers, met mondkapje op, op voldoende afstand wachten. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers wordt dringend verzocht thuis te blijven tot de testuitslag binnen is. 

 


Laatst bewerkt op: 20 januari 2021 15:27

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Corona testbus in Kudelstaart

Vanaf maandag 25 januari tot en met zondag 7 februari staat de corona testbus van de GGD achter het Dorpshuis in Kudelstaart. In de bus kunnen mensen uit Kudelstaart en Aalsmeer met lichte klachten zich zonder afspraak gratis laten testen op corona. Wethouder Zorg Wilma Alink: “Het aantal besmettingen moet … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: