001 - Week van de ontmoeting
Echtpaar Besse-Andersch na zestig jaar huwelijk nog altijd dolgelukkig

Echtpaar Besse-Andersch na zestig jaar huwelijk nog altijd dolgelukkig


Geplaatst op: 21 januari 2021

Het is 21 januari 1961 als de heer Besse en mevrouw Andersch in het spreekwoordelijke huwelijksbootje stappen. Ze hebben dan anderhalf jaar verkering en weten het zeker: zij willen het leven met elkaar delen. Deze week vierden ze hun zestigjarig huwelijksjubileum. Burgemeester Maarten Divendal bracht hen een bezoek om hen te feliciteren.

Het echtpaar ontmoette elkaar in Eindhoven. In een ‘dancing’ aan de Grote Markt. De heer Besse was in Eindhoven voor zijn werk; mevrouw Andersch logeerde bij haar tante in Helmond. “Toen ik haar zag, wist ik het meteen’’, vertelt meneer Besse uit Wilnis vol trots. “Die dame wilde ik niet laten lopen.’’ Al snel kregen ze een relatie en binnen anderhalf jaar volgde het huwelijk. Samen kregen ze drie kinderen en inmiddels hebben ze vijf kleinkinderen; een grote rijkdom.

De heer Besse werkte voor IBM en vervulde door de jaren heen verschillende functies binnen dit bedrijf. “Dat maakt dat we ook op meerdere plekken hebben gewoon’’, vult mevrouw Andersch aan. “Hij werkte ook drie jaar lang op het hoofdkantoor in Parijs en hebben we dus in Frankrijk gewoond.’’ In 1970 kreeg de heer Besse een baan in Uithoorn. Zodoende verhuisde het echtpaar naar Wilnis. Waar ze nog altijd wonen. En of ze nog altijd net zo verliefd zijn als in het begin? “Wij zijn aan elkaar gehecht’’, stelt mevrouw Besse-Andersch. “En wij gaan voor elkaar door het vuur. Dus ja, dat zit echt wel goed hoor.’’


Laatst bewerkt op: 21 januari 2021 08:51

Bron: De Groene Venen- Tekst Rosanne Kok

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Echtpaar Besse-Andersch na zestig jaar huwelijk nog altijd dolgelukkig

Het is 21 januari 1961 als de heer Besse en mevrouw Andersch in het spreekwoordelijke huwelijksbootje stappen. Ze hebben dan anderhalf jaar verkering en weten het zeker: zij willen het leven met elkaar delen. Deze week vierden ze hun zestigjarig huwelijksjubileum. Burgemeester Maarten Divendal bracht hen een bezoek om hen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: