Politie houdt verdachten met getrokken pistool aan na achtervolging A2

Politie houdt verdachten met getrokken pistool aan na achtervolging A2


Geplaatst op: 22 januari 2021

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag drie verdachten aangehouden na een korte achtervolging. Die ontstond nadat een Audi RS6 op de A2 bij Vinkeveen een ‘volgteken’ van agenten in burger negeerde.

Agenten in burger reden op de A2 tussen Abcoude en Vinkeveen toen zij een blauwe Audi RS6 met hoge snelheid voorbij zagen rijden. De politie gaf de automobilist een ‘volgteken’. Op de afrit naar een pompstation, voegde de Audi op het laatste moment terug de snelweg op en ging er vandoor. De bestuurder doofde daarbij zijn lichten.

De achtervolging werd ingezet. Toen de politie de Leidsche Rijntunnel passeerde zagen zij veel remsporen, rook en auto-onderdelen liggen. De Audi was gecrasht en de gehele A2 werd afgesloten. Rijkswaterstaat bekeek de beelden van de tunnelcamera’s en zag de verdachten door een vluchtbuis rennen.

Agenten gingen direct naar de vluchtbuis en konden met getrokken pistool drie verdachten aanhouden. De Audi werd in beslag genomen en de verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Bent u getuige geweest van deze aanrijding? Dan vraagt de politie u contact op te nemen via 0900-8844.

 Laatst bewerkt op: 22 januari 2021 17:59

Bron: Politie Landelijke Eenheid

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Politie houdt verdachten met getrokken pistool aan na achtervolging A2

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag drie verdachten aangehouden na een korte achtervolging. Die ontstond nadat een Audi RS6 op de A2 bij Vinkeveen een ‘volgteken’ van agenten in burger negeerde. Agenten in burger reden op de A2 tussen Abcoude en Vinkeveen toen zij een blauwe … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: