Aftellen naar Culinaire Venen begonnen


Geplaatst op: 30 augustus 2011

Nog even, en dan vindt op zaterdag 10 september a.s. op het Raadhuisplein in Mijdrecht voor de zesde achtereenvolgende keer het culinaire evenement Culinaire Venen plaats. Opnieuw zullen tien restaurant- en horecabedrijven uit De Ronde Venen en omgeving de bezoekers een gastronomische proeverij voorschotelen in de vorm van kleine hapjes, gerechtjes, wijnen en champagnes. De organisatie duimt voor goed weer.

De participanten vormen dit jaar een gevarieerde mix van deelnemers van 'het eerste uur' en nieuwkomers. Dit jaar kan men paviljoens verwachten van B&D Catering Hospitality Support, Boven Water, Brasserie De Waard, Corfu, II Gusto, Le Virage, Lust!, Prinselijk Proeven, Rendez-Vous en s'Anders. Ook IJssalon Opera uit Mijdrecht is aanwezig. In plaats van de consumptiebonnen van de voorgaande jaren, kopen bezoekers van het evenement dit jaar Rabomuntjes, om te betalen voor hapjes en drankjes. Van elk verkocht hapje en drankje gaat een deel naar het goede doel.

Wie wint de Culinaire Nol?
Jaarlijks wordt de ‘Culinaire Nol' uitgereikt, een eerbetoon aan de overleden Mijdrechtse restauranthouder Nol Vermeulen, voor het bedrijf dat zich tijdens de Culinaire Venen het best presenteert. In 2010 ging de onderscheiding naar Eet- en drinkgelegenheid Rendez Vous uit Mijdrecht. Welk restaurant op 10 september a.s. de wisseltrofee mee naar huis neemt, leest u straks op deze pagina. Dat wordt dit jaar extra spannend, want de jury wordt dit jaar geassisteerd door de bekende TV-kok Leon Mazairac, o.a. bekend van het TV-programma ‘Eet Smakelijk' van oproep Llink.

Entertainment
Ook dit jaar vormt passend entertainment een sfeerverhogend element. Zo staan o.a. Heavy Hoempa (verrassende uitvoeringen van bekende rocknummers) en zangeres/actrice Sandy Kandau geprogrammeerd. Acht Mijdrechtse ondernemers verzorgen bovendien een modieus intermezzo: Bonne Nuit, El Fuego, Hans Winter Brillen, Prego Mannenmode, Swaab Juweliers, Baby SUITE, Backstage Hairfashion en Ciao Bella.

Het goede doel: A Sister's Hope
Dit jaar is A Sister's Hope. Om geld voor onderzoek naar borstkanker in te zamelen, wordt op 8 en 9 oktober a.s. een groots evenement georganiseerd, A Sister's Hope 60K-Walk; een tweedaagse wandeling van 60 kilometer. Marianne Verschoor uit Mijdrecht is één van de deelnemers aan deze loop en zal op 10 september aanwezig zijn voor A Sister's Hope. Zij zal samen met oud-atlete Olga Commandeur, ambassadeur van A Sister's Hope, een symbolische cheque in ontvangst nemen.

Vrijdag 2 september zit er bij De Groene Venen een speciale bijlage voor de Culaire Venen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aftellen naar Culinaire Venen begonnen

Nog even, en dan vindt op zaterdag 10 september a.s. op het Raadhuisplein in Mijdrecht voor de zesde achtereenvolgende keer het culinaire evenement Culinaire Venen plaats. Opnieuw zullen tien restaurant- en horecabedrijven uit De Ronde Venen en omgeving de bezoekers een gastronomische proeverij voorschotelen in de vorm van kleine hapjes, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: