Huif
Burgemeester Uithoorn: ‘Laten we voor nu steun zoeken bij elkaar’

Burgemeester Uithoorn: ‘Laten we voor nu steun zoeken bij elkaar’


Geplaatst op: 26 januari 2021

De burgemeester van Uithoorn, Pieter Heiliegers heeft een brief aan zijn inwoners geschreven. Lees de volledige brief hieronder:

Beste inwoners van Uithoorn en De Kwakel,

Toen we hoorden over de veilige en goed werkende vaccins tegen Corona, hoopten we dat alle ellende snel voorbij zou zijn. Dat is helaas niet het geval.

We zijn voorlopig nog niet van het virus af, en dus ook niet van alle nare maatregelen die ervoor moeten zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt. Vanaf nu hebben we zelfs een avondklok: een heftige maatregel die we met grote tegenzin nemen.

Maar om mensenlevens te redden en de zorg te ontzien zijn heel soms buitengewone maatregelen nodig. De ziekenhuizen liggen nog overvol en we hebben te maken met de nieuwe, zeer besmettelijke Britse variant van het virus. We moeten alles doen wat mogelijk is om die nieuwe soort geen enkele kans te geven om zich verder te verspreiden, en daarom heeft het kabinet besloten tot een nog strengere lockdown.

Het betekent voor ons allemaal dat we nog meer thuis zitten, nu ook ’s avonds. Ik weet dat veel mensen het er moeilijk mee hebben. Dat is zeer begrijpelijk. Lange tijd nergens heen mogen en niemand kunnen ontmoeten maakt ons verdrietig, angstig, boos of in de war. Als dat ook voor u geldt, hoop ik dat u weet dat u er niet alleen voor staat. Er zijn mensen die u willen en kunnen helpen. Wist u bijvoorbeeld dat professionals van Uithoorn voor Elkaar een luisterend oor kunnen bieden als u zich zorgen maakt of verdrietig bent. Neem contact op met Uithoorn voor Elkaar via (0297) 303044 of kijk op www.uithoornvoorelkaar.nu. 

En als het thuis onveilig is, kunt u dag en nacht bellen met de mensen van Veilig Thuis. Zij zijn bereikbaar op 0800-2000.

Het lijkt soms niet zo, maar het einde van deze vreemde, ellendige tijd is echt in zicht. We komen hier weer uit. Laten we voor nu steun zoeken bij elkaar, bezig proberen te blijven en elkaar zoveel mogelijk er doorheen helpen. Misschien lukt het zelfs om ons af en toe te verheugen op alle leuke, fijne dingen die we later weer kunnen doen. Wanneer dat is weten we niet precies, maar we weten wel dat het straks allemaal weer kan. Als voldoende mensen zijn gevaccineerd, zijn we weer vrij en zijn we weer samen. Daar kijk ik enorm naar uit.

Ik wens u heel veel sterkte.
Pieter Heiliegers, burgemeester.


Laatst bewerkt op: 26 januari 2021 07:20

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester Uithoorn: ‘Laten we voor nu steun zoeken bij elkaar’

De burgemeester van Uithoorn, Pieter Heiliegers heeft een brief aan zijn inwoners geschreven. Lees de volledige brief hieronder: Beste inwoners van Uithoorn en De Kwakel, Toen we hoorden over de veilige en goed werkende vaccins tegen Corona, hoopten we dat alle ellende snel voorbij zou zijn. Dat is helaas niet het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: