001 - OrMontre
Van speeltuinen tot Brahms op Radio Aalsmeer

Van speeltuinen tot Brahms op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 27 januari 2021

‘Echt Esther’ gaat de speeltuin in op donderdagavond 28 januari om 19.00 uur met Marit Ridder. Het afgelopen jaar was er heel weinig toegankelijk voor kinderen en werd buitenspelen in een speeltuin de manier om je vriendjes te ontmoeten. Dit heeft de creatieve mama Marit Ridder aan het denken gezet en ze kwam in actie. Ze ging aan de slag en startte een crowdfunding. Tevens liet zij een ontwerp maken voor een nog te realiseren speeltuin in de Clematisstraat in Aalsmeer. Een laagdrempelige ontmoetingsplek voor kinderen en ouders. Een plek waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, een plek waar creativiteit en fantasie worden gestimuleerd.

De eerste donatie is binnen, maar er is meer nodig en wat er allemaal nodig is, dat komt Marit graag uitleggen in ‘Echt Esther’ donderdagavond. Luister jij ook mee naar het plan van Marit op donderdag 28 januari? Heb jij een vraag voor Marit? Mail deze dan naar esther@radioaalsmeer.nl. 

Met 'Sem op Zaterdag' vrolijk het weekend in

Sem van Hest, de Limburgse Aalsmeerder, trakteert iedere zaterdag de luisteraars op soms onnavolgbare wijze op heerlijke muziek en bijzondere gasten. Zijn keuzes zijn wat betreft inhoud, artiest of titel vaak gerelateerd aan de actualiteit en worden relaxed en informatief toegelicht. Alle genres en dus muziek van alle continenten, komen gevarieerd aan bod met een accent op ‘licht verteerbaar’. De laatste zaterdag van januari kan dit jaar wel een oppepper gebruiken na alle commotie (licht uitgedrukt) van deze week. Sem gaat proberen om tussen alle brokstukken nog wat opbeurende muziek te vinden om het weekend toch vrolijk te starten vanaf 10.00 uur.

Jongerenprogramma ‘DIT’

Zaterdagavond zijn de jongens van het programma ‘DIT’ er weer op Radio Aalsmeer. Het jongerenprogramma zendt normaal gesproken om de week uit tussen 19:00 en 21:00 uur, maar in verband met de avondklok zijn ze er zaterdag 30 januari van 18:00 tot 20:00 uur. Een uurtje eerder dus. Je hoort de nieuwste hits van dit moment, oude klassiekers en nog veel meer. Wil je iets delen met de programmamakers of een nummer aanvragen? Dat kan via app op 06-19564400 of je belt met de studio op nummer 0297-325858 . 

Martine Kroon op herhaling in 'Door de Mangel'

Al een aantal weken zijn de programmamakers van de Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’ gedwongen door de coronamaatregelen uitzendingen te herhalen. Gelukkig zijn er in het verleden genoeg interessante Aalsmeerders of Kudelstaarters geïnterviewd en liggen er dus genoeg herhalingen klaar. Komende maandag 1 februari zal de 277e aflevering, die eerder is uitgezonden op 16 december 2019, te beluisteren zijn. In die uitzending was Martine Kroon te gast. Zij zet zich o.a. in voor Amnesty International en het klimaat. De gast van de week daarvoor vroeg zich af waar zij ondanks haar beperking de energie vandaan haalt om zich daar zo voor in te zetten. Het antwoord op deze vraag en nog veel meer, hoor je maandag 1 februari vanaf 19.00 uur.

Brahms bij ‘Intermezzo’

Door de avondklok wordt ‘Intermezzo van tevoren opgenomen’. Op 1 februari zal vooral Brahms aandacht krijgen in dit klassieke programma. In zijn tijd met Bach en Beethoven behorend bij de "Grote Drie". Brahms heeft met verschillende grote componisten nogal wat aanvaringen gehad op muzikaal gebied. Meest bekende daarvan was Franz Liszt. Voor Sem van Hest reden om hun muzikaliteit naast elkaar te leggen.

 Laatst bewerkt op: 27 januari 2021 04:31

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van speeltuinen tot Brahms op Radio Aalsmeer

‘Echt Esther’ gaat de speeltuin in op donderdagavond 28 januari om 19.00 uur met Marit Ridder. Het afgelopen jaar was er heel weinig toegankelijk voor kinderen en werd buitenspelen in een speeltuin de manier om je vriendjes te ontmoeten. Dit heeft de creatieve mama Marit Ridder aan het denken gezet … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: