001 - OrMontre
Hitma doneert € 2.000 aan 3 lokale goede doelen

Hitma doneert € 2.000 aan 3 lokale goede doelen


Geplaatst op: 29 januari 2021

Woensdag 27 januari hebben vertegenwoordigers van Voedselbank Uithoorn/ De Kwakel, Rode Kruis Amsterdam Amstelland en Stichting Participe (Amstelveen) een cheque in ontvangst mogen nemen van Hitma in Uithoorn. Het kerstbudget van 2020 werd dit jaar middels een stem-actie verdeeld over deze 3 goede doelen.

Afgelopen jaar was een zwaar jaar voor vele bedrijven, maar ook de goede doelen hebben het niet makkelijk gehad. Veel mensen hielden de hand op de knip. Voor Hitma een reden om het kerstbudget van 2020 anders te besteden. Zij besloten dat goede doelen wel een steuntje in de rug verdienden. De keuze viel op 3 goede doelen die tijdens de Covid-19 periode het extra te verduren hadden, te weten Het Nationaal Ouderenfonds, De Voedselbank en het Rode Kruis.

De zakelijke relaties van Hitma ontvingen een kerstkaart voorzien van unieke code. Met deze code konden zij een stem uitbrengen op hun favoriete doel. Percentagegewijs werd zo de 2.000 euro verdeeld over de goede doelen. Op woensdag 27 januari is een lokale vertegenwoordiging van deze doelen uitgenodigd op kantoor voor overhandiging van de cheques.

Voedselbank Uithoorn / De Kwakel

Penningmeester Peter Hoogenboom vertelt dat deze voedselbank in 2013 is opgericht en helaas nog steeds nodig is in de regio. Het doel van hem is dat de voedselbank zichzelf overbodig maakt, want “dan zijn er geen hulpbehoevenden meer in de regio”. Helaas zien ze door Corona een stijging van het aantal cliënten. Naast het uitgeven van voedselpakketten, waarmee zo’n 180 monden per week gevoed worden, zijn er ook cliëntbegeleiders die helpen bij het uitzoeken van sportpassen van de kinderen, tips geven bij het aanvragen van bepaalde subsidies, uitleg geven over kledingbanken etc. Het is een team van ca. 60 vrijwilligers, met een vaste kern van ongeveer 20 mensen. Waar voorheen de stichting geen kosten mocht maken voor het kopen van voedsel, is dat in Corona-tijd aangepast. Hierdoor mogen donaties dan ook gebruikt worden voor vers vlees, vis, fruit of groente, waar deze donatie van € 880,- dan ook voor gebruikt gaat worden. 

Rode Kruis Amstelveen & Uithoorn

Jan de Boer en Kees Koenders zijn EHBO’ers in hart en nieren. De beide vrijwilligers hebben al heel wat meegemaakt in hun tijd bij het Rode Kruis. Voorheen zat het jaar vol met evenementen, van grote sportwedstrijden tot de rolstoelvierdaagse, maar helaas, door Corona staat dit allemaal op een laag pitje. Toch is het team continu in de weer, nu vooral met patiëntenvervoer, zowel Covid-19 positief als negatief geteste mensen. Zij worden van verzorgingshuis naar ziekenhuis, of van revalidatie naar huis vervoerd. Ook rijden zij voor de organisatie Cordaan en staan ze geregistreerd bij hartslag.nu voor 24/7 reanimatie hulp. Een ander onderdeel waar je Rode Kruis Amsterdam Amstelland kan tegenkomen, is bij de Corona-vaccinaties in de Rai. Daar bemannen ze de nazorgposten. Normaliter ontvangt de stichting tijdens de nationale collecteweek wel een aardige donatie, maar omdat deze collecteweek afgelopen jaar niet door is gegaan, is de € 580,- die ze nu van Hitma ontvangen, extra welkom. 

Stichting Participe, namens Ouderenfonds

Mieke Regelink, buurtsportcoach bij Stichting Participe en Amstelveensport, was afgelopen voorjaar initiatiefneemster van het balkonbewegen, dat al snel door het Ouderenfonds nationaal werd ingezet. Tijdens deze dagelijkse beweging voor ouderen werd ook muziek ingezet, waaronder een speciaal optreden van musicalster Joke de Kruijf. Toentertijd was er geen budget om haar hiervoor te betalen. Mede dankzij deze donatie van € 540,- kan Mieke haar nogmaals inhuren, maar ditmaal wel financieel belonen. “Op deze manier wordt de cultuursector via Hitma ook nog een beetje geholpen’. Shanti Zanoli, de wijkcoach van Amstelveen Westwijk en Bovenkerk: “Op dit moment is balkonbewegen vanwege de temperatuur niet mogelijk, we hebben gezocht naar mogelijkheden binnen de beperkingen en doen nu 1-op-1 ommetjes met de ouderen. Bovendien hebben we een buurtbakkie, waar gratis een kopje koffie, warme chocolademelk of thee gehaald kan worden. We merken dat dit soort initiatieven erg gewaardeerd worden. Sommige ouderen spreken anders niemand en zijn blij hun eigen stem weer eens te kunnen gebruiken.”

Over Hitma

Hitma Groep is een technische handelsmaatschappij, gevestigd in Uithoorn. Sinds 1926 biedt het bedrijf producten en service voor de procesindustrie, farmacie, olie- en gaswinning, energiebedrijven, high tech-sector, ziekenhuizen en de installatiebranche. Bij Hitma werken technische specialisten die bedrijfsprocessen en knelpunten begrijpen en hiervoor maatoplossingen verzorgen.
Laatst bewerkt op: 29 januari 2021 06:09

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hitma doneert € 2.000 aan 3 lokale goede doelen

Woensdag 27 januari hebben vertegenwoordigers van Voedselbank Uithoorn/ De Kwakel, Rode Kruis Amsterdam Amstelland en Stichting Participe (Amstelveen) een cheque in ontvangst mogen nemen van Hitma in Uithoorn. Het kerstbudget van 2020 werd dit jaar middels een stem-actie verdeeld over deze 3 goede doelen. Afgelopen jaar was een zwaar jaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: