001 - OrMontre
Wethouder Ria Zijlstra stopt en is klaar voor nieuwe stap in haar leven

Wethouder Ria Zijlstra stopt en is klaar voor nieuwe stap in haar leven


Geplaatst op: 29 januari 2021

Na elf jaar stopt Ria Zijlstra als wethouder van de gemeente Uithoorn. De reden van haar vertrek is de verhuizing samen met haar man naar een andere gemeente. ,,We zijn klaar voor een nieuwe stap in ons leven,” aldus Zijlstra.

Een makkelijk besluit was het niet, zo laat de wethouder weten. ,,Je voelt je enorm verantwoordelijk. Bovendien vind ik het nog steeds een hele mooie en eervolle baan. Ik ga veel mensen hier missen, dat mag duidelijk zijn. In eerste instantie heb ik er dan ook nog over nagedacht om dit termijn af te maken. Maar naarmate de verhuisdatum naderde ben ik er toch anders over gaan denken. Ik heb er met veel mensen over gesproken en ben tot de conclusie gekomen dat het beter is om te stoppen als wethouder.”

Participatie voor iedereen

Zijlstra is in totaal elf jaar wethouder geweest in de gemeente Uithoorn. De laatste jaren was zij wethouder van het sociaal domein, Jeugd en Onderwijs. Daarvoor was ze drie succesvolle termijnen raadslid. Participatie van iedereen in de samenleving was (en blijft) één van haar grootste speerpunten.

Zijlstra stopt op 17 februari of eerder als er een opvolger is. Haar partij Dus! zal op korte termijn beslissen wie haar opvolgt.

De gemeente Uithoorn laat weten het erg jammer te vinden om afscheid te moeten nemen maar bedankt Zijlstra voor haar jarenlange inzet voor Uithoorn en De Kwakel. 

 


Laatst bewerkt op: 29 januari 2021 12:49

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Ria Zijlstra stopt en is klaar voor nieuwe stap in haar leven

Na elf jaar stopt Ria Zijlstra als wethouder van de gemeente Uithoorn. De reden van haar vertrek is de verhuizing samen met haar man naar een andere gemeente. ,,We zijn klaar voor een nieuwe stap in ons leven,” aldus Zijlstra. Een makkelijk besluit was het niet, zo laat de wethouder … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: