001 - OrMontre

Wim uit Mijdrecht werkt al 50 jaar bij hetzelfde bedrijf: 'Ga niet achter de geraniums zitten'


Geplaatst op: 1 februari 2021

50 jaar bij dezelfde werkgever blijven, in tijden van jobhoppen, flexwerken en zzp'en hoor je het niet zo vaak meer. Toch werkt de 69-jarige Wim Kooijman uit Mijdrecht al een halve eeuw bij hetzelfde bedrijf. "Het zijn leuke collega's, ik kijk er altijd weer naar uit om hier heen te komen", legt de jubilaris uit.

Kwekerij

'Hier' is Kwekerij de Noordpoel, in de gemeente Uithoorn, net even buiten onze provincie in Zuid-Holland. Daar zit Kooijman bij de technische dienst. Hij zorgt ervoor dat alles blijft werken en bij storingen staat hij direct paraat. "We waarderen het enorm wat hij doet", zegt Arnoud van der Hoop, de eigenaar van de kwekerij.

Daarom is er vandaag een bescheiden feestje georganiseerd op het bedrijf. En RTV Utrecht komt langs! Verslaggever Robert Jan Booij verrast de jubilerende technicus live in de uitzending van 'Aan Tafel'. "Hier had ik niet op gerekend, nee!", zegt een verbaasde Kooijman. Kooijman is vaste luisteraar van Radio M Utrecht. "Thuis en in de werkplaats staat ie ook nooit op een andere zender, altijd op hetzelfde: Radio M."

Niet stoppen

Nadat Kooijman uitgebreid geinterviewd is voor tv en radio is er taart voor de glunderende zestiger. Er zijn slingers, balonnen, bloemen. En er is een kado, en dat is, hoe kan het ook anders: een radio. Daar heeft Kooijman in zijn werkplaats de komende jaren nog volop plezier van, want van plan om te stoppen is hij voorlopig nog niet.

"Ik weet niet hóeveel jaren ik er nog achteraan plak, maar ik blijf dit gewoon doen. Ik ga in ieder geval niet achter de geraniums zitten."

Bron: RTV Utrecht 

Laatst bewerkt op: 1 februari 2021 20:02

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wim uit Mijdrecht werkt al 50 jaar bij hetzelfde bedrijf: 'Ga niet achter de geraniums zitten'

50 jaar bij dezelfde werkgever blijven, in tijden van jobhoppen, flexwerken en zzp'en hoor je het niet zo vaak meer. Toch werkt de 69-jarige Wim Kooijman uit Mijdrecht al een halve eeuw bij hetzelfde bedrijf. "Het zijn leuke collega's, ik kijk er altijd weer naar uit om hier heen te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: