001 -Family

De welpen uit Abcoude op zomerkamp


Geplaatst op: 30 augustus 2011

Nu de feestweek voorbij is en de scholen weer begonnen zijn, gaan de welpen van Scouting Abcoude vrijdagavond 2 september ook weer beginnen. En tijdens de opening van het nieuwe seizoen zullen we ook even terugblikken op de week van 7 t/m 13 augustus. In die week hebben we namelijk met wel 32 welpen een zomerkamp gehouden in een blokhut in Santpoort.

Toen de welpen op het terrein aankwamen stond er opeens een tijdmachine op het terrein en was er een kunstenares aan het schilderen. Zij vertelde ons dat haar vriendin, een echte professor, de machine gebouwd had. Door een ‘klein ongelukje' was die alleen kwijt geraakt in de tijd. Natuurlijk wilden de welpen wel helpen met zoeken en vanaf dat moment zijn we elke dag door de rokende, lichtgevende, trillende tijdmachine heen gegaan om de maker ervan te vinden. Ondertussen hebben we kip gekloven in de oertijd, gebadderd in een Romeins badhuis, een speurtocht gelopen naar een middeleeuwse kasteelruïne, als VOC-matrozen krachtpatserspellen gedaan en echte closetrollenpruiken gemaakt in de Pruikentijd.

Op donderdagavond bonkte opeens de professor op het raam. Ze was in groot gevaar, want ze werd achterna gezeten door mensen met pruiken die haar eigenlijk wel onder een guillotine wilden leggen... Met z'n allen zijn we toen het donkere bos in gegaan om de professor mee te nemen. En nadat we allemaal weer naar het jaar 2011 teruggekeerd waren, heeft zij met rokende erlenmeyers en gekke stofjes de machine onbruikbaar gemaakt. Gelukkig maar!
De laatste dag, vrijdag, waren we gewoon weer in het jaar 2011 en hebben we met een spetterende, eigentijdse bonte avond en disco het kamp afgesloten. Zaterdag was het na een kamp van spannende avonturen in de tijd, hutten bouwen, een kookwedstrijd en veel kletsen en lachen weer tijd om naar huis te gaan...

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar en ben je nou nieuwsgierig geworden naar dit zomerkamp? Kijk dan even op www.scoutingabcoude.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De welpen uit Abcoude op zomerkamp

Nu de feestweek voorbij is en de scholen weer begonnen zijn, gaan de welpen van Scouting Abcoude vrijdagavond 2 september ook weer beginnen. En tijdens de opening van het nieuwe seizoen zullen we ook even terugblikken op de week van 7 t/m 13 augustus. In die week hebben we namelijk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: