001 - OrMontre
Zondag 7 februari de 18e Uit de Kunst op Rick FM

Zondag 7 februari de 18e Uit de Kunst op Rick FM


Geplaatst op: 3 februari 2021

“Uit de Kunst” op zondagmorgen 7 februari van 10.00 tot 11.00 uur met weer een gevarieerd programma.

In dit programma duiken we in de wereld van kunst en cultuur. We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in Uithoorn, De Kwakel en de regio.

Wekelijks maken de presentatoren Naomi Heidinga en Bob Berkemeier een actueel programma waarin deze onderwerpen belicht worden. Diverse gasten vertellen over hun passie. Ook houden we je op de hoogte van culturele evenementen in de regio.

In de achttiende uitzending is de presentatie in handen van Naomi Heidinga. “Uit de Kunst” met gevarieerde onderwerpen, interviews en muziek.
Programma items;

Column van Chris Woerden.
Deze keer een column verteld door Marius Schalkwijk over de Schoolstraat in Uithoorn, de straat waar nooit een school heeft gestaan.
https://inuithoorn.nl/ 

Interview met Jill Mos van P60 over de Popprijs Amstelland 2021.
Tot en met 14 februari kunnen artiesten, bands, zangers en zangeressen zich voor de Popprijs Amstelland 2021 inschrijven. Met de wedstrijd bieden P60 Amstelveen en N201 Aalsmeer opkomend talent uit de omgeving Amstelland en Meerlanden een podium.
https://www.p60.nl/popprijs  

Iris Soerel over een actie voor de Voedselbank Uithoorn & De Kwakel.
Iris Soerel nam het initiatief om de inzendingen van de wedstrijd voor de Dorpsdichter Uithoorn te bundelen. Deed een oproep voor meer gedichten en zo ontstond de bundel “Ontmoetingen in poëzie en proza, Uithoorn & De Kwakel”. Het is een verzameling gedichten en verhalen. Gedichten van weleer en die zich in het heden afspelen. Verhalen van toen en nu schetsen een beeld van Uithoorn en De Kwakel gezien door de ogen van inwoners.

De opbrengst van deze bundel “Ontmoetingen in poëzie en proza, Uithoorn & De Kwakel” gaat naar de Voedselbank Uithoorn & De Kwakel.

Raad het Beeld.
U kunt weer raden welk beeld in de uitzending door Naomi Heidinga wordt beschreven en waar het staat. In de uitzending van 3 januari was de omschrijving; Het beeld staat op een groot plein, aan de zijkant, beeld van dieren die zich op het droge niet als een vis in het water voelen en op de achtergrond een groot meer.

De oplossing is het beeld “Drie Vissen” op een hardstenen voetstuk, het staat op het Amstelplein tegenover het Gemeentehuis. Het is een beeld van kunstenares, beeldhouwster Theresia van der Pant en werd in 1992 geplaatst.  

Daarnaast natuurlijk de culturele agenda en veel fijne muziek. De zondag begint goed met "Uit de Kunst" op Rick FM, iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

 Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
DAB+: 5a frequentie 174,928 MHz
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream 
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/ 

 #uitdekunst #kunstencultuur #gemeenteuithoorn #rickfm


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondag 7 februari de 18e Uit de Kunst op Rick FM

“Uit de Kunst” op zondagmorgen 7 februari van 10.00 tot 11.00 uur met weer een gevarieerd programma. In dit programma duiken we in de wereld van kunst en cultuur. We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: