001 -Family
Gemeente ontvangt veel ideeën tijdens online bijeenkomst met belangengroepen

Gemeente ontvangt veel ideeën tijdens online bijeenkomst met belangengroepen


Geplaatst op: 3 februari 2021

Gemeente De Ronde Venen is op zoek naar geschikte gebieden voor zonnevelden en windmolens. Dit is geen gemakkelijke opdracht. Er spelen veel zaken mee. Zo is het belangrijk dat inwoners bij deze zoektocht betrokken zijn. Samen wonen we in een gemeente met veel verschillende landschappen. Van prachtige open droogmakerijen, veengronden, legakkers tot de Vinkeveense Plassen. Deze willen we zoveel mogelijk behouden. Om al deze verschillende belangen en kwaliteiten in kaart te brengen hield de gemeente op 18 januari een online bijeenkomst. Tijdens deze avond deelden belangenvertegenwoordigers kennis over de verschillende gebieden.

Verschillende organisaties lichten de belangen en kwaliteiten van landschappen toe

Tijdens de online bijeenkomst kwamen verschillende organisaties aan het woord. Ieder met hun eigen kennis over het landschap van De Ronde Venen. Denk aan natuurorganisaties, boeren en cultuurhistorische organisaties. 

Geen dialoog maar wél veel waardevolle reacties van belangenvertegenwoordigers

Vanwege de extra coronamaatregelen houdt de gemeente bijeenkomsten online. Dit heeft gevolgen voor het programma. Zo is het lastig om een dialoog te voeren, omdat mensen niet door elkaar heen kunnen praten. De gemeente koos er daarom voor om per gebied een aantal vertegenwoordigers om advies te vragen. De gemeente ontving veel waardevolle reacties. Deze neemt de gemeente mee in de zoektocht naar geschikte gebieden voor zonnevelden en windmolens.

Kennis van belangengroepen gebruikt de gemeente bij de keuze voor geschikte gebieden

Er is nog niet bekend welke gebieden geschikt zijn voor zonnevelden en windmolens. De inbreng van de belangengroepen gebruikt de gemeente om de keuze te maken. In die keuze wegen allerlei zaken mee. Denk aan cultuurhistorische waarde van gebieden, plannen voor woningbouw, wet- en regelgeving en bestaand beleid. De resultaten van de Zon en Wind kaart neemt de gemeente daar ook in mee. De gemeenteraad besluit 22 april over de zoekgebieden.

Geef opmerkingen door aan de gemeente via www.derondevenen.nl/zonenwind

Tijdens de sessie gaven inwoners via de chat en Mentimeter aanvullingen en vragen door. De meeste opmerkingen en vragen werden tijdens de sessie besproken of beantwoord in de chat. Door de beperkte tijd is niet alles aan bod gekomen. Heeft u nog vragen of opmerkingen over de zoektocht naar geschikte gebieden voor zonnevelden en windmolens? Vul dan het online formulier in op www.derondevenen.nl/zonenwind

Heeft u de sessie gemist?

Bekijk de opname van de sessie terug op www.duurzaamderondevenen.nl. Altijd op de hoogte zijn van het laatste duurzame nieuws van de gemeente? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Duurzaamheid via www.derondevenen.nl/duurzaam.

 


Laatst bewerkt op: 3 februari 2021 17:28

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente ontvangt veel ideeën tijdens online bijeenkomst met belangengroepen

Gemeente De Ronde Venen is op zoek naar geschikte gebieden voor zonnevelden en windmolens. Dit is geen gemakkelijke opdracht. Er spelen veel zaken mee. Zo is het belangrijk dat inwoners bij deze zoektocht betrokken zijn. Samen wonen we in een gemeente met veel verschillende landschappen. Van prachtige open droogmakerijen, veengronden, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: