Buurtgezinnen ontvangt Hartenhuis Award

Buurtgezinnen ontvangt Hartenhuis Award

Buurtgezinnen ontvangt Hartenhuis Award

Geplaatst op: 3 februari 2021

Buurtgezinnen ontving vrijdag bijzonder bezoek van de Stichting Het Vergeten Kind en was blij verrast met de Hartenhuis Award. Het is de 9de keer dat de Week van Het Vergeten Kind georganiseerd wordt. En hoewel het zonnetje niet scheen, werd Buurtgezinnen wel figuurlijk in het zonnetje gezet! Ambassadeur Natasja Froger en Unforgettable Evi, lid van de jongerenraad van Het Vergeten Kind, overhandigden de Hartenhuis Award.

Waarom kreeg Buurtgezinnen deze award? Omdat de stichting het sociaal isolement van veel kinderen (en ouders) opheft, dankzij heel veel lieve fijne steungezinnen. De jury was heel positief over het pleidooi van Buurtgezinnen voor 'Opvoeden doen we samen'. Buurtgezinnen is blij met de erkenning die natuurlijk vooral bedoeld is voor alle deelnemende gezinnen.

Kinderen weer even kind laten zijn
Kinderen opvoeden is zo eenvoudig nog niet. Zeker voor gezinnen die het door omstandigheden als ziekte, burn-out, scheiding of financiële problemen extra zwaar hebben. Buurtgezinnen koppelt een gezin dat het moeilijk heeft aan een warm stabiel gezin in de buurt, dat de kinderen regelmatig opvangt. Ouders kunnen zo even op adem komen en kinderen kunnen even zorgeloos kind zijn.

 

eder jaar reikt Het Vergeten Kind de Hartenhuis Award uit aan een initiatief dat zich buitengewoon inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland. Dit jaar zijn er drie initiatieven in het zonnetje gezet “die bewijzen dat het versterken en betrekken van het sociale netwerk écht kan zorgen voor stabiliteit en continuïteit voor kwetsbare kinderen in sociaal isolement.” Naast Buurtgezinnen waren dit de Alliantie Burgervoogdij en Kamers met Aandacht.

Ondanks de Covid-19 crisis kan het werk van Buurtgezinnen gelukkig doorgaan. De afspraken met de gezinnen zijn live waar nodig, uiteraard met inachtneming van alle regels, en op afstand waar dat kan. Buurtgezinnen heeft in januari bijna 100 nieuwe matches kunnen maken tussen gezinnen. Buurtgezinnen is actief in 70 gemeenten verspreid over het land, waaronder in Amsterdam.

Steun harder nodig dan ooit
Steun aan gezinnen en kinderen is in deze tijd harder nodig dan ooit. Buurtgezinnen is daarom op zoek naar ouders met kinderen, grootouders en andere volwassenen met opvoedervaring die steungezin willen worden. Wil je op vrijwillige basis iets betekenen voor een gezin in de buurt dat het moeilijk heeft, kom je graag met verschillende culturen en leefstijlen in aanraking en heb je tenminste een dagdeel per week beschikbaar? Meld je dan aan als steungezin. Ook gezinnen die steun kunnen gebruiken kunnen zich aanmelden via www.buurtgezinnen.nl. Want opvoeden doen we samen en zo kunnen we er met elkaar voor zorgen dat kinderen in onze gemeente gelukkig opgroeien.


Laatst bewerkt op: 3 februari 2021 17:32

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Buurtgezinnen ontvangt Hartenhuis Award

Buurtgezinnen ontving vrijdag bijzonder bezoek van de Stichting Het Vergeten Kind en was blij verrast met de Hartenhuis Award. Het is de 9de keer dat de Week van Het Vergeten Kind georganiseerd wordt. En hoewel het zonnetje niet scheen, werd Buurtgezinnen wel figuurlijk in het zonnetje gezet! Ambassadeur Natasja Froger … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: