Deze steden kun je bezoeken in de buurt van de Ronde Venen

Deze steden kun je bezoeken in de buurt van de Ronde Venen


Geplaatst op: 4 februari 2021

Als je in gemeente de Ronde Venen woont dan zijn er allerlei verschillende steden bij je in de buurt waar je zeker een dagje naartoe kunt. Natuurlijk is dat op het moment niet echt geschikt vanwege het coronavirus en de maatregelen die het kabinet heeft opgelegd vanwege deze pandemie, maar in de toekomst mag alles vast weer open. Je kunt dan zeker de steden in de buurt van de Ronde Venen verkennen. In dit artikel vind je voor deze uitjes alvast wat inspiratie. 

Amsterdam

Ja, natuurlijk! Als je in de Ronde Venen woont dan moet je zeker eens een dagje naar Amsterdam. Dit is eigenlijk ook het geval als je in Groningen of Limburg woont. Onze hoofdstad is namelijk prachtig en zeer geschikt om voor een uitje. In Amsterdam zul je je namelijk nooit vervelen. Dit komt onder andere doordat er veel musea zijn, zoals het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum. Daarnaast zou je ook met je kinderen naar Artis gaan, een mooie dierentuin in de stad. Ditzelfde geldt voor Madurodam, waar je kind zich een reus kan voelen tussen allerlei hoogtepunten van Nederland.

Hilversum

Naast Amsterdam ben je vanuit de Ronde Venen ook binnen een mum van tijd in Hilversum. Hier kun je natuurlijk ook van alles doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Museum Hilversum? Dit museum ligt in het voormalige raadhuis, echt een aanrader! Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is daarnaast ook echt een must see in Hilversum, hier wordt ook altijd de Top 2000 uitgezonden tussen kerst en Oud & Nieuw. Je vindt dit museum aan het Media Parkboulevard 1 in Hilversum. Als je honger hebt dan kun je bovendien zeker terecht bij Foodhall MOUT, genieten geblazen met dit lekkere eten! 

Utrecht

Ook kun je vanuit de Ronde Venen eenvoudig naar Utrecht rijden. Hier kun je onder meer naar de Botanische Tuinen gaan. Dit is verbonden met de Universiteit van Utrecht. De aanplantingen van de Botanische Tuinen begonnen al in 1639, heel lang geleden dus. Toch valt er nog veel meer te doen in Utrecht, zo kun je met je kinderen bijvoorbeeld naar het Nijntje museum gaan. Hier zijn 1200 werken van bedenker Dirk Bruna te vinden. Het Centraal Museum mag je daarnaast ook niet missen tijdens je dagje Utrecht. Dit geldt ook zeker voor het Kasteel de Heer, wat echt een indrukwekkend kasteel is. 

Haarlem

Als je van kerken houdt dan zul je zonder twijfel kunnen genieten in Haarlem. In en rond het centrum vind je hier namelijk meerdere kerken. De Grote Kerk is daar een bekend voorbeeld van, wat ook wel de Sint Bavokerk genoemd wordt. Je vindt deze kerk op de Grote Markt, wat direct nog een hoogtepunt van Haarlem is. Daarnaast vind je in deze stad ook het oudste museum van ons land, wat het Teylers Museum is. Hier kun je de wonderen van kunst en wetenschap ontdekken. Als je Haarlem bezoekt dan is dit niet compleet zonder naar Molen de Adriaan te gaan.

Almere

Daarnaast zou je ook zeker een bezoekje kunnen brengen aan de jongste stad van Nederland, wat natuurlijk Almere is. Hier kun je van alles doen. Zo kun je de Kunstlinie Almere Flevoland bezoeken, waar je een enorme maquette van de stad Almere vindt. Dit is helemaal gemaakt van steentjes van LEGO, heel bijzonder! Daarnaast kun je in Almere Centrum ook geweldig winkelen, er zijn inmiddels namelijk ongeveer 400 winkels gevestigd. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een theatervoorstelling van Vis à Vis te bezoeken, wat opgevoerd zal worden in de open lucht in de buurt van het Almeerderstrand. 

 


Laatst bewerkt op: 4 februari 2021 19:20

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Deze steden kun je bezoeken in de buurt van de Ronde Venen

Als je in gemeente de Ronde Venen woont dan zijn er allerlei verschillende steden bij je in de buurt waar je zeker een dagje naartoe kunt. Natuurlijk is dat op het moment niet echt geschikt vanwege het coronavirus en de maatregelen die het kabinet heeft opgelegd vanwege deze pandemie, maar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: