Hollandse Avond 2022
Kunnen we binnenkort schaatsen? Waternet zet gemalen uit en kluunbruggen zijn geplaatst

Kunnen we binnenkort schaatsen? Waternet zet gemalen uit en kluunbruggen zijn geplaatst


Geplaatst op: 8 februari 2021

In De Ronde Venen wordt er nog niet geschaatst op natuurijs. Uit een rondvraag van RTV Utrecht blijkt de natuurijsbaan van IJsclub Nooit Gedacht in Wilnis niet open te gaan. In Baambrugge wordt de ijsbaan wel nauwlettend in de gaten gehouden.

Vele inwoners zitten met smart te wachten om de schaatsen weer uit het vet te halen. Om de ijsgroei te bevorderen heeft Waternet alle gemalen in de gemeente uit gezet en is in onder andere Abcoude de kering geplaatst. In Vinkeveen is de kluunbrug onder de provinciale weg bij de Ringdijk gelegd. Zo kunnen schaatsers vanuit het dorp richting het meertje en weer terug. Het ijs onder de brug is vaak niet dik genoeg om overheen te schaatsen.

RTV Utrecht liet weten dat de natuurijsbaan in Wilnis dit jaar niet open gaat en ook in Vinkeveen is geen landijsbaan gebouwd. In Baambrugge is de ijsclub druk bezig. Als de baan open kan is deze alleen toegankelijk voor leden. Mocht het te druk worden dan hebben kinderen voorrang en vanwege corna is er geen koek en zopie. De landijsbaan had vandaag een sneeuwijslaag van negen centimeter.

Waternet heeft nog geen vaarverbod ingesteld voor de wateren in De Ronde Venen en ook de gemeente heeft nog geen maatregelen genomen. Mocht het ijs dik genoeg zijn kan er tot nu toe gewoon nog geschaatst worden op populaire locaties als natuurgebied De Botshol.

Wil jij wel het ijs op maar heb je nog geen schaatsen? Bekijk dan de zettertjes op onze website. Hier worden op dit moment 21 paar schaatsen aangeboden.

Foto's: luchtopname.nl

Laatst bewerkt op: 8 februari 2021 19:52

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kunnen we binnenkort schaatsen? Waternet zet gemalen uit en kluunbruggen zijn geplaatst

In De Ronde Venen wordt er nog niet geschaatst op natuurijs. Uit een rondvraag van RTV Utrecht blijkt de natuurijsbaan van IJsclub Nooit Gedacht in Wilnis niet open te gaan. In Baambrugge wordt de ijsbaan wel nauwlettend in de gaten gehouden. Vele inwoners zitten met smart te wachten om de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: