001 - OrMontre
Commercieel coronalab met vestiging in Wilnis moet onmiddellijk sluiten: 'Acute en ernstige risico's'

Commercieel coronalab met vestiging in Wilnis moet onmiddellijk sluiten: 'Acute en ernstige risico's'


Geplaatst op: 9 februari 2021

De commerciële coronatester PCRtestNederland, met zestien locaties in onder meer Wilnis, mag met deze test voorlopig niet meer vaststellen of mensen het coronavirus onder de leden hebben. Het lab moet op bevel van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) per direct dicht. Zestien teststraten van het bedrijf mogen wel openblijven. Sommige teststraten voeren daar ook andere testen, waaronder de Antigeen sneltest uit.

Het is de eerste keer dat de inspectie zo'n straf oplegt. De IGJ controleerde het lab vorige week en constateerde "acute en ernstige risico's". Zo was het lab niet geschikt voor het vaststellen van testuitslagen. PCRtestNederland kon niet bewijzen dat de medewerkers goed opgeleid waren voor het werk.

PCRtestNederland heeft teststraten in onder meer Wilnis, Maarssen, Amsterdam, Den Haag, Groningen, Eindhoven, Breda, Lelystad en Maastricht en is onderdeel van de Goedgezondgroep in Mijdrecht. Het is volgens de inspectie niet vast te stellen of de problemen bij het lab hebben geleid tot verkeerde diagnoses.

'Geschrokken'

In een telefonische reactie zegt de eigenaar van PCRtestNederland, Mitchel Schenderling, tegen RTV Utrecht: "We blijven open, mensen kunnen zich gewoon laten testen." Of die testen dan worden gecontroleerd in een ander lab wil hij niet zeggen. Een woordvoerder van PCRtestNederland laat verder weten geschrokken te zijn van het nieuws. "Onze testmethode is niet gevalideerd door het RIVM, maar wel in andere landen. We hebben ook een arts-microbioloog in dienst die alles overziet. Nu komt het over alsof we hebben lopen klooien, maar dat is niet zo."

Volgens de woordvoerder ontvangt het bedrijf veel telefoontjes met vragen. "Maar mensen zijn heel tevreden over ons: we hebben niet voor niets een 4.6 op Trustpilot (een website voor consumentenrecensies, red.). Het testen in de teststraten gaat gewoon door en die tests laten we vanaf morgen testen in een lab dat wel gevalideerd is door het RIVM. Daar is nog voldoende capaciteit."

Bron: RTV Utrecht
Foto: Pixabay


Laatst bewerkt op: 9 februari 2021 14:35

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Commercieel coronalab met vestiging in Wilnis moet onmiddellijk sluiten: 'Acute en ernstige risico's'

De commerciële coronatester PCRtestNederland, met zestien locaties in onder meer Wilnis, mag met deze test voorlopig niet meer vaststellen of mensen het coronavirus onder de leden hebben. Het lab moet op bevel van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) per direct dicht. Zestien teststraten van het bedrijf mogen wel openblijven. Sommige … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: