001 - Escaperoom aglemeen
Brandweer redt door ijs gezakt schaap in De Hoef

Brandweer redt door ijs gezakt schaap in De Hoef


Geplaatst op: 10 februari 2021

De brandweer heeft woensdagmiddag een schaap gered in De Hoef. Het beestje was door het ijs gezakt en lag zwaar onderkoeld in het water te wachten op hulp.

Voorbijgangers zagen het in nood verkerende schaap woensdagmiddag rond 13:00 uur liggen achter de Merelslag in De Hoef. Omwonende belde de brandweer om het dier te redden. Het was goed zoeken maar tussen de sneeuwlaag op het ijs zagen de brandweermannen twee oortjes uitsteken. De rest van het schaap was al door het ijs gezakt.

Brandweerduikers hebben het schaap uit het ijs gegraven maar het dier werkte niet mee en was zwaar onderkoeld. Nadat het beestje bevrijd was is hij op een brancard gelegd. Brandweerlieden hebben hem vervolgens door het weilanden en over het ijs naar een schuurtje van buurtbewoners gedragen. Daar werd hij in een warme deken gewikkeld om op te warmen.

De brandweer heeft de eigenaar gevraagd een dierenarts te bellen om het schaap na te laten kijken. Tot die tijd zorgen buurtbewoners voor het vee.

Lees ook: Brandweer redt vastgevroren zwaan in Aalsmeer
Laatst bewerkt op: 10 februari 2021 15:13

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweer redt door ijs gezakt schaap in De Hoef

De brandweer heeft woensdagmiddag een schaap gered in De Hoef. Het beestje was door het ijs gezakt en lag zwaar onderkoeld in het water te wachten op hulp. Voorbijgangers zagen het in nood verkerende schaap woensdagmiddag rond 13:00 uur liggen achter de Merelslag in De Hoef. Omwonende belde de brandweer om het dier te redden. Het was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: